Știrea zilei

Strășeni: Un incendiu puternic a distrus zeci de hectare de vegetație | VIDEO

Un incendiu puternic la Strășeni a distrus 40 ha de vegetație. Flăcările au cuprins suprafața impunătoare și s-au răspândit rapid din cauza vântului. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri. Imaginile surprinse de operatorii noștri, sunt cu adevărat zguduitoare. Precizăm că în ultimele 24 de ore au avut loc 62 de incendii, care au mistuit 236 ha de vegetație.

Din imaginile video înregistrate de operatorii postului nostru de televiziune se vede că arde vegetația uscată, iar flăcările au fost atât de mari, încât ajungeau până la doi metri înălțime.

Totodată, se vede că vântul puternic a împrăștiat fumul dens pe o suprafață destul de mare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma incendiului flăcările au nimicit 40 ha de vegetație uscată. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

În contextul avertizării emise de Serviciul Meteorologic de Stat, salvatorii atrag atenția asupra riscului de incendii de proporţii în condiţii de vânt. În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă cetăţenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul și vegetația uscată în apropierea spațiilor forestiere, dar și a celor de locuit. În caz de situații de risc, apelați Serviciul 112.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tânăr găsit în stare de putrefacție de doi copii în Chișinău

Trupul neînsuflețit al unui tânăr a fost găsit de doi copii într-o clădire din proximitatea …