22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Ștefan Petrache – veșnic viu pin șlagărele sale | VIDEO

Cei care l-au cunoscut și l-au iubit au venit astăzi la Catedrala ”Sfânta Teodora de la Sihla”, să-și ia un ultim rămas bun de la marele artist Ștefan Petrache. Mâine maestrul va fi condul pe ultimul drum.

Numele compozitorului și interpretului Ștefan Petrache va dăinui, dovadă fiind creațiile sale nemuritoare, ce se regăsesc și în repertoriul tinerilor artiști. Mulți dintre ei au venit la catedrală să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost una dintre figurile emblematice ale muzicii ușoare autohtone.

Este o pierdere colosală pentru poporul român. 

Un om minunat, un om cu literă mare.

EUGENIA MANOILĂ, nașa de cununie a interpretului: Ne aducem aminte foarte multe lucruri că a fost nu numai cântăreț, dar și poet, scriitor, a fost un om foarte deștept. 

Joi dimineață, de la ora 9:00, va fi săvârșit prohodul, iar apoi sicriul cu corpul neînsuflețit va fi depus la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Tot joi, regretatul interpret va fi înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească din Capitală. Însă tezaurul pe care ni l-a lăsat ca moștenire, piesele ”De-aș avea”, ”În august”, ”Chemarea casei părintești”, ”Ce-aș fi fost”, ”Crede-mă”, ”Balada haiducească”, ”Iubește”, ”Monolog” sunt nemuritoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 15.000 de euro din bugetul de stat pentru CEDO să radieze de pe rol câteva dosare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat deciziile de radiere de pe rol în cauzele …