Știrea zilei

O sculptură în amintirea victimelor tiraniei în familie a fost inaugurată într-un parc din Chișinău | VIDEO

144 de femei au murit în ultimii cinci ani, în Moldova, ca urmare a violenței domestice, anunță statisticile oficiale. În amintirea lor și a multor alte victime ale tiraniei din familie, pe data de 10 decembrie, în parcul Valea Morilor a fost inaugurată o sculptură – simbol.

În fiecare zi, 137 de femei din lume mor din cauza violenței domestice. În Moldova, pe parcursul anului 2018, peste 700 de femei au fost agresate fizic în familia lor. În cadrul Campaniei Naționale „16 Zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, la Chișinău a fost instalat un simbol sculptural, în memoria celor care au suferit de pe urma mâinilor persoanelor apropiate.

DIANA PÂNZARI, organizatoare, purtător de cuvânt al Centrului pentru Protecția Drepturilor Femeii: Viața lor este, de fiecare dată, ca aceste fire ale păpădiilor care zboară în aer, niciodată nu știi când ar putea să fie ultima lovitură.

ATALIA VÎLCU, director executiv al Centrului pentru Protecția Drepturilor Femeii: Acțiunea de astăzi este destinată sensibilizării opiniei publice în ceea ce ține de gravitatea fenomenului de violență în familie.

Locuitorii capitalei au susținut inițiativa. Ei sunt siguri că problema violenței trebuie discutată, deoarece este un fenomen comun în Moldova.

Desigur, este important, pentru că sunt atât de multe femei nefericite! Pe lângă inaugurarea sculpturii, este necesar să se desfășoare diverse activități care să explice legitimitatea unor astfel de acțiuni.

Este foarte important! Eu sunt împotriva violenței, de care nu ar fi ea. Acțiunea este binevenită. Pentru că este violență nu numai în familie, dar și a copiilor și față de animale.

Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Protecția Drepturilor Femeii cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii și este dedicat Zilei Drepturilor Omului, zi care este sărbătorită pe 10 decembrie de întreaga comunitate internațională.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Medicul Komarovski despre închiderea OrheiLand: O guvernare sănătoasă la cap nu poate să închidă un parc | VIDEO

Cel care a luat decizia de a închide un parc bine amenajat unde sunt asigurate …