Știrea zilei

Start maratonului de filme dedicate Zilei Victoriei, la Televiziunea Centrală | VIDEO

Televiziunea Centrală dă startul filmelor dedicate Zilei Victoriei. Începind cu această săptămână şi pâna la data de 9 mai, vom difuza cele mai bune documentare şi filme artistice despre cel de-al doilea Război Mondial dedicat memoriei eroilor acelor timpuri.

Proiecțiile sunt susținute de Ministerul Culturii al Federației Ruse, Fondului de Stat pentru Cinematografie din Rusia, de deputatul Dumei de Stat, Constantin Zatulin și a Congresului comunităților ruse din Moldova la inițiativa Partidului „ȘOR” și cu implicarea personală a lui Ilan Șor.

Printre cunoscutele documentare şi filme seriale despre razboiul care a schimbat lumea se numără şi serialul sovietico-american „Războiul necunoscut”, care va deschide ciclul filmelor de război la Televiziunea Centrală. Filmul este despre participarea URSS în cel de-al doilea război mondial şi este conceput pentru o audienţă occidentală, pentru care evenimentele de pe frontul de est au fost un adevărat război necunoscut. Regizorul filmului, Roman Carmen, a trecut prin război însusi şi, prin urmare, selecţia de cronici realizate de el s-a bazat pe percepţia personală şi, în mare parte, pe materialul personal.

Ambianţă din filmul „Războiul necunoscut” din prima serie. Totul a fost pregătit pentru un atac surpriză la granița cu Rusia. Germanii au calculat cu atenție totul. Circa cinci mii de avioane, aproximativ șase m ii de arme – cea mai mare cantitate de artilerie văzută vreodată în lume.

De asemenea, în ciclul filmelor de război, difuzate la Televiziunea Centrală, sunt incluse îndrăgitele pelicule cu participarea renumiților actori Mark Bernes, Nicolai Kriucikov, Marina Ladânina, dar și a altor vedete din filmele „Așteaptă-mă”, „Plimbare în liniște”, „Doi războinici” și multe altele.

Și, desigur, postul nostru de televiziune va difuza filme moderne despre război. Printre acestea este pelicula ”Vânătoarea de Vârcolaci” în care, o subdiviziune de cercetași a avut misiunea să obțină datele secretizate ale inamicului. Pentru a îndeplini sarcina, soldații urmează să se infiltreze în rândurile dușmanilor. Cercetașii însă, nu bănuiesc nimic de faptul că, în realitate, ei sunt ca niște pioni, folosiți într-un joc periculos. Așadar, acestea, dar și alte filme despre război, le puteți urmări de luni până vineri de la ora 21 și 30 de minute, iar în week-end, începând cu ora 20 și 30 la Televiziunea Centrală.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Condițiile actuale de călătorie pentru moldoveni în Europa și alte țări ale lumii

Moldovenii care își doresc să călătorească pe timpul verii, fie în scop turistic sau pentru …