Știrea zilei

Starea de urgență în România, prelungită

Klaus Iohannis a anunţat că starea de urgenţă din România va fi prelungită cu încă 30 de zile, decretul urmând să fie emis la începutul săptămânii viitoare. Potrivit preşedintelui, prelungirea este necesară „pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control”, scrie presa română.

Apelul său este ca să se respecte în continuare regulile pentru că nu s-a atins vârful şi evolutia pandemiei depinde de cum respectăm indicaţiile specialiştilor. În România a fost instituită stare de urgenţă pe 16 martie şi expiră pe 16 aprilie. Prelungirea ar însemna ca starea de urgenţă să dureze până pe 16 mai.

Klaus Iohannis a anunţat că starea de urgenţă din România se va prelungi cu încă 30 de zile, decretul urmând să fie emis la începutul săptămânii viitoare. El a comparat situaţia cu evoluţia epidemiei din Italia şi Spania, şi a apreciat că în România creşterea nu a fost aşa de mare datorită măsurilor ferme.

Apelul său este ca să se respecte în continuare regulile pentru că nu s-a atins vârful şi evolutia pandemiei depinde de cum respectăm indicaţiile specialiştilor. Totodată, şeful statului a prefigurat o crestere a deficitului bugetar în România.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un fost majordom al Casei Albe, care a slujit 11 preşedinţi, a murit de COVID-19

Wilson Roosevelt Jerman, fost majordom al Casei Albe care a slujit timp de 11 administraţii …