22 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Stare de urgență: Bilanțul victimelor furtunii din Grecia crește | VIDEO

Șapte persoane au murit, iar alte peste 100 au fost rănite în urma unei furtuni însoțite de vânturi puternice și ploi, care au afectat miercuri noaptea nordul Greciei. Printre victime se află și doi cetățeni români – o femeie și un băiat de 8 ani.

Rafalele de vânt care au atins 300 de kilometri pe oră, însoţite de ploi torenţiale şi grindină au smuls acoperişuri şi au doborât stâlpi de electricitate şi copaci. Potrivit ministrului pentru protecţie civilă, persoanele decedate sunt turişti aflaţi în vacanţă în această zonă.

Una dintre victime a fost găsită în mare, însă aceasta nu a fost identificată încă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, au fost rănite în total 108 persoane, iar 23 sunt în continuare spitalizate, dintre care 5 sunt minori. O femeie se află în stare critică.

Furtuna a afectat centrul, vestul şi nordul Greciei a provocat pagube mari mai ales în urma prăbuşirii copacilor şi răsturnării vehiculelor, dar şi a clădirilor, fiind avariate multe acoperişuri sau grilaje de la balcoane.

Furtuna violentă a provocat pagube mari mai ales în urma prăbuşirii copacilor şi răsturnării vehiculelor, dar şi clădirilor fiind avariate multe acoperişuri sau grilaje de la balcoane. Și sectorul agricol a avut de suferit foarte mult.

Autorităţile regionale au declarat stare de urgenţă pentru zonele afectate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Australia: Furtunile uriașe de praf au transformat ziua în noapte | VIDEO

Furtuni uriașe de praf au transformat ziua în noapte în Australia, arată The Guardian. În …