Știrea zilei

Specialiștii au explicat de ce s-a răspândit Coronavirusul în Italia

Italia trece printr-o adevărată încercare – și, spun specialiștii, pentru că a făcut greșeli ”fatale” care au permis răspândirea coronavirusului

După cum s-a anunțat, Italia trece printr-o adevărată dramă – zone întregi sunt în carantină, există panică, iar Austria a blocat accesul trenurilor din Peninsulă.

Sunt doar câteva aspecte care dovedesc că Italia trece printr-o adevărată încercare – și, spun specialiștii, pentru că a făcut greșeli ”fatale” care au permis răspândirea coronavirusului.

Agenția DC News, condusă de jurnalistul Val Vâlcu, medic la bază, face o analiză pe această temă, citând surse serioase din Italia.

”Plătim pentru faptul că nu am pus imediat în carantină oamenii veniți din China în Italia”, afirmă Walter Ricciardi, 60 de ani, reprezentant al Italiei în Organizația Mondială a Sănătății.

O altă eroare subliniată de specialistul italian a fost că ”am închis zborurile, o decizie care nu are nicio bază științifică, iar acest lucru nu ne-a permis să urmărim sosirile”.

”Chiar dacă au interzis zborurile directe China – Italia, oamenii veneau făcând escală – și nu erau controlați”, spune Ricciardi, care mai subliniază o posibilă eroare la aplicarea procedurilor: ”Atunci când medicii sunt infectați înseamnă că practicile adecvate în acest caz nu au fost puse în aplicare”.

Franța, Germania și Regatul Unit, în urma anunțului OMS, nu au blocat zborurile directe, subliniază Ricciardi.

Care e situația în Italia? ”Există unele focare epidemice, trebuie să lucrăm pentru a nu se transforma într-o epidemie”, spune Ricciardi, subliniind că ”există o serie de epidemii în lume și trebuie să le prevenim să devină o pandemie”. 

Informația este top, pentru că experiența nefericită a Italiei, erorile puternicului stat peninsular, ar putea ajuta alte state, inclusiv România, să nu cadă pradă epidemiei.

Menționăm și că în Italia au fost confirmate până acum 132 de cazuri de infectări cu noul coronavirus și până azi noapte că epidemia a făcut trei morţi.

”Uniunea Europeană are încredere deplină în autorităţile italiene şi în deciziile pe care le iau”, a declarat comisarul european pentru afaceri economice, Paolo Gentiloni, subliniind  – ”împărtăşim preocuparea pentru o posibilă contaminare, dar există niciun motiv de panică”.

sputnik.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Explozia din Beirut: Legătura cu nava unui rus sub pavilionul Moldovei

Puternică explozie ce s-a produs marți, 4 august, în Beirut, Liban a fost provocată de …