Știrea zilei

Sondaj: Încrederea în liderul Partidului Politic „ȘOR” este în creștere | VIDEO

Încrederea în liderul Partidului Politic ”ȘOR”, deputatul Ilan Șor, este în creștere după alegerile parlamentare din 24 februarie, potrivit sondajelor.

Cercetările sociologice mai arată că oamenii își doresc miniștri de la Partidul Politic „ȘOR” și ca politicienii să găsească limbă comună pentru a evita criza politică și alegerile parlamentare anticipate.

Peste 18% din cetățeni au încredere în Ilan Șor, în creștere față de un sondaj similar desfășurat în luna ianuarie, în preajma alegerilor parlamentare, când politicianul se bucura de încrederea a 14% din cetățeni, arată rezultatele cercetării sociologice „Situația socio-politică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației”, realizată de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Și Partidul „ȘOR” se bucură de o încredere constantă din partea populației, de peste 13%. Sondajul mai relevă că doar 15% dintre respondenți optează pentru alegeri anticipate, iar oamenii vor ca politicienii să identifice soluții pentru a evita o criză politică. Mulți dintre ei propun ca toate formațiunile parlamentare să coalizeze și să formeze un Guvern.

VICTOR MOCANU, președintele Asociației Sociologilor și Demografilor din RM: „Toate aceste 4 partide, care sunt în Parlament, trebuie să găsească consens, pentru că populația, în ultimă instanță, i-a votat pe cei în care au cea mai mare încredere. Spuneau de Partidul ”ȘOR”, că l-ar vedea, spuneau că acest partid se pricepe bine la finanțe. De ce n-ar pune un ministru al finanțelor de la Partidul ”ȘOR” sau la protecția socială, care se ocupă de cei neajutorați , adică ar vedea-o pe Reghina Apostolova – un bun ministru al Sănătății și Protecției Sociale”.

Cercetările de teren, în cadrul sondajului Vox Populi – mai 2019 „Situația socio-politică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației” , au fost efectuate în perioada 1-10 mai 2019, pe un eşantion de 1189 de respondenţi, din 89 de localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, exclusiv regiunea transnistreană, cu o eroare maximală de + 3,0%.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Efectele „kuliocului” negru: Reniță și Năstase s-au adresat la Procuratura Generală și cer anchetarea lui Dodon | VIDEO

Deputatul Iurie Reniță, cel care a făcut publice imaginile în care Vlad Plahotniuc îi transmite …