23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Sondaj: Încrederea în Ilan Șor și popularitatea partidului său, în creștere | VIDEO Update

Odată ce nemulțumirea cetățenilor față de activitatea celor de la guvernare crește, Partidul Politic „ȘOR” și liderul său acumulează popularitate. Acest lucru este confirmat de ultimul sondaj, realizat de compania „Intellect Group” și institutul SPERO, rezultatele căruia au fost făcute publice astăzi. Datele arată că tânărul politician Ilan Șor, și partidul pe care îl conduce, are abilitatea de a îndeplini promisiunile făcute și le inspiră oamenilor încredere în viitor.

Datele sondajului arată că încrederea în Ilan Șor și popularitatea partidului său sunt în creștere. În timp ce numărul celor nemulțumiți și dezamăgiți de activitatea guvernării este tot mai mare, Partidul Politic „ȘOR” și liderul său se bucură de tot mai multă simpatie. Peste 15% din cetățeni șiau exprimat încrederea în Ilan Șor, care s-a situat pe locul patru în topul celor mai populari politicieni din Republica Moldova. Principala calitate pe care o apreciază cetățenii la Ilan Șor este că se ține de cuvânt și își îndeplinește promisiunile făcute. De asemenea, tot mai mulți cetățeni își leagă speranța de Partidul Politic „ȘOR” în rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Fiecare al optulea respondent consideră că Partidul Politic „ȘOR” este formațiunea care ar putea să îmbunătățească viața bătrânilor.  Aproximativ 10 la sută sunt de părere că anume această echipă este cea mai indicată pentru a crește economia țării  iar 8,5 la sută consideră că este partidul care ar putea îmbunătăți viața cetățenilor.

CARE PARTIDE AR PUTEA SĂ VĂ ÎMBUNĂTĂȚEASCĂ VIAȚA?

PSRM-33,2%

PAS-25%

PDM-9,7%

PP „ȘOR”-8,5%

CARE PARTIDE AR PUTEA CREȘTE ECONOMIA ȚĂRII?

PSRM-35%

PAS-20,8%

PDM-10,7%

PP „ȘOR”-9,5%

CARE PARTIDE DIN ȚARĂ AR PUTEA ÎMBUNĂTĂȚI VIAȚA BĂTRÂNILOR ?

PSRM-36,5%

PAS-19,2%

PP „ȘOR”-11,7%

PDM-9,4%

Fiind cel mai tânăr politician care se regăsește în sondaj, Ilan Șor este perceput drept un potențial candidat la funcția de președinte, devansând lideri politici cum sunt Renato Usatîi, Andrei Năstase și chiar Vladimir Voronin.

TATIANA SEMENIUC, manager compania Intellect Group: Ilan Șor este un lider nou, este diferit de alții. Tânăr, energic. Bunătate, are grijă de popor.

PENTRU CINE AȚI VOTA LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE DIN 2020?

IGOR DODON-33,6%

MAIA SANDU-25,5%

PAVEL FILIP-7%

ILAN ȘOR-5,4%

RENATO USATÎI-4,5%

ANDREI NĂSTASE-3,5%

VLADIMIR VORONIN-2%

Sondajul a fost realizat de „Intellect Group” și Institutul SPERO, în perioada 3-10 februarie, pe un eșantion de 1.074 de persoane, marja de eroare fiind de 3 la sută.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …