Știrea zilei

Solidaritate pe vreme de pandemie: Companiile din Moldova sar în ajutorul medicilor și oamenilor | VIDEO

Solidaritate pe vreme de pandemie. În legătură cu răspândirea COVID-19, Moldovagaz nu va deconecta niciun consumator de gaze naturale care nu va achita facturile, pe toată durata avertismentului. Totodată, una dintre cele mai bănci din țară a anunțat despre decizia de a amâna până la data de 31 mai plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile, susţinând clienţii și persoane fizice în situaţia cauzată de coronavirus.

În contextul situației epidemiologice din țară, Moldovagaz a anunțat consumatorii că nu vor fi deconectați pentru neachitarea datoriilor. Un ordin în acest sens a fost emis de președintele Consiliului de Administrație al întreprinderii, Vadim Ceban. De asemenea, furnizorul de gaze examinează posibilitatea introducerii plăților eșalonate pentru anumite categorii de consumatori.

Pentru a-și susține clienții, o bancă din țară a anunțat că plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile, vor fi amânate până pe data de 31 mai. Instituția bancară a explicat că rambursarea plăților pentru cele trei luni de pauză va fi efectuată în luna iunie. În această perioadă nu vor fi aplicate penalităţi pentru neachitarea sumelor datorate spre plată, iar la solicitarea clientului, graficul de rambursare va fi modificat.

Și o companie de taxi din capitală a sărit în ajutor. Mai mulți taximetriști au creat un grup pe rețele sociale și propun servicii gratuite pentru angajații din sistemul medical.

În contextul alertei Cod Roșu de coronavirus, primarul capitalei, Ion Ceban a deschis un cont unde persoanele, dar și companiile interesate pot face donații. Din banii colectați vor fi procurate măști, mănuși, dezinfectanți, echipamente pentru protecție.

Cei interesați pot face donații pe contul afișat mai jos.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Aeroportul Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea Aeronautică Civilă | VIDEO

Compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea …