4 aprilie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Solicitare către Procuratura Generală: Patru socialişti ar putea fi traşi la răspundere penală | VIDEO

Doi parlamentari din partea Partidului Acțiune și Solidaritate cer tragerea la răspundere a patru deputați socialiști, care nu și-ar fi declarat averile. Parlamentarii PAS au sesizat Procuratura Generală, pentru fals în declarații, și Autoritatea Naţională de Integritate, pentru a iniția verificările de rigoare. De cealaltă parte, socialiștii susțin că ar fi vorba de niște aberații.

În sesizările lor, deputaţii PAS, Dan Perciun și Radu Marian, se bazează pe o investigaţiei RISE, apărută în 2016, în care se menţionează că „milioane de lei au ajuns la mai mulţi exponenţi de vază ai Partidului Socialiştilor. Este vorba de foşti şi actuali deputaţi – Vasile Bolea, Corneliu Furculiţă, Vladimir Odnostalco și Petru Burdjuja, care ar fi intrat în posesia banilor în temeiul unor contracte de împrumut, ale căror termene urmau să expire la data de 31 decembrie 2017.

Deputatul Dan Perciun scrie pe pagina sa de Facebook, că existenţa acestor contracte a fost confirmată de un raport întocmit de un ofiţer CNA, în mai 2016. Potrivil legii, împrumuturile respective urmau a fi incluse în declaraţiile de avere ale parlamentarilor socialiști. Contactat de redacția noastră, deputatul PSRM Vasile Bolea a spus că acuzațiile celor de la PAS sunt niște aberații.

VASILE BOLEA, deputat PSRM: Cineva răspândește minciuni și aberații. Acuzatori la noi sunt mulți și judecători sunt mulți, dar oameni care ar face lucruri concrete, sunt puțini, îi poți număra pe degete.

Iar colegul său, Vladimir Odnostalco a spus că va oferi un comentariu, după ce vom exxpia o scrisoare oficială pe adresa PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”