Știrea zilei

Șoferii de TIR-uri, blocați la hotarul dintre Italia și Slovenia cer ajutorul autorităților | VIDEO

Zeci de şoferi de TIR-uri din Moldova sunt blocați încă de vineri, la hotarul dintre Italia și Slovenia. Aceștia nu pot reveni în țară după ce frontierele au fost închise ca urmare a pandemiei de coronavirus. Unul dintre șoferi a plasat un video pe rețelele de socializare în care a solicitat ajutor autorităților.

În imagini se văd zeci de TIR-uri parcate, iar autorul înregistrării afirmă că în urma discuțiilor cu oamenii legii din Italia și Slovenia nu au reușit să obțină o confirmare că li se va permite să meargă mai departe.

 Uitați-vă câte camioane din Republica Moldova stau, astea nu-s toate. Au fost mult mai multe și din alte țări, dar având ajutor de la autoritățile țării lor au reușit să deblocheze toată situația și camioanele au plecat. Noi până când nu avem niciun răspuns.

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat la acest caz. Într-un comunicat de presă se spune că Ambasada Moldovei la Budapesta, acreditată prin cumul pentru Slovenia, și Consulatul țării noastre la Padova au efectuat demersurile necesare pentru a debloca accesul șoferilor, astfel încât aceștia să poată ajunge în Moldova.

Totodată, mai multe TIR-uri cu mărfuri, microbuze și autobuze cu zeci de pasageri moldoveni, care s-au pornit acasă de la Moscova, au rămas la granița cu Ucraina, după ce țara vecină și-a închis frontierele din cauza coronavirusului. Printre autovehiculele blocate se numără și o mașină funerară, care aduce acasă un cetățean al țării noastre decedat peste hotare.

Companiile de transport vizate în acest caz spun că, la fel, au solicitat ajutorul autorităților, dar deocamdată nu a fost identificată o soluție.

Ca urmare a demersurilor misiunilor diplomatice și consulare ale Republicii Moldova din Budapesta și Padova, primul convoi de camioane din cele blocate, au traversat hotarul Sloveniei și se îndreaptă spre Republica Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alte 211 persoane au fost tratate de COVID-19. Care este starea de sănătate a celorlalți pacienți

Alte 211 persoane au fost tratate de COVID-19. Astfel, bilanțul celor care s-au însănătoșit a …