Știrea zilei

Șofer în stare de ebrietate și agresiv, reținut în Căușeni

Doi tineri, în stare de ebrietate și agresivi, au fost depistați de un echipaj mobil al Poliției de Frontieră în satul Sălcuța, raionul Căușeni, în timp ce se deplasau haotic cu mjlocul de transport. Incidentul a fost semnalat ieri, 2 august a.c., în jurul orei 19:00.

Conform dispoziției de lucru, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST se deplasau pe traseul R26, la un moment dat fiind depășiți de un BMW cu numere de înmatriculare străine. Automobilul se deplasa pe traseu haotic și cu viteză, creând situații de accident. La semnalul angajaților de frontieră, mașina s-a oprit, fiind constatată prezența a doi bărbați, vizibil în stare de ebrietate.

Verificarea acestora a fost posibilă cu greu, persoanele au prezentat actele de la distanță și nu doreau să se supună la unele solicitări ale patrulei. În timpul discuției atât șoferul, cât și pasagerul, au manifestat agresiune împotriva polițiștilor de frontieră, numindu-i pe aceștia cu cuvinte necenzurate și jignitoare. Ba mai mult că cei doi bărbați, cu vârste de 35 și, respectiv 24 de ani, au încercat să fugă de la fața locului. Ca urmare unul dintre agresori a fost încătușat, datorită faptului că a opus rezistență, iar al doilea a reușit să fugă și să se facă nevăzut într-o direcție necunoscută.

Persoana reținută, dar și automobilul suspecților, au fost escortate la Inspectoratul de Poliție Căușeni și predate, conform procedurilor legale, pentru documentarea cazului în continuare. Între timp a fost depistată și cea de-a doua persoană.

Totodată, pe lângă cercetarea șoferului pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, acesta împreună cu pasagerul vor fi documentați și pentru nesubordonarea și opunerea de rezistență angajatului Poliției de Frontieră, infracțiune ce se sancționează cu amendă de la 2.500 la 5.000 lei sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …