Știrea zilei

Șofer cu Porsche, filmat cum merge cu 230 km/h prin Ștefan Vodă | VIDEO

Tot mai mulți conducători auto și pun viața în pericol din cauza vitezei. Un șofer a fost depistat de polițiștii de patrulare în timp ce conducea pe traseul din Ștefan Vodă cu o viteză… puțin spus periculoasă. Acesta a fost surprins de radar conducând cu 230 de km/h.

După ce șoferul în vârstă de 41 de ani a fost verificat, s-a constatat că conducătorul mai avea patru încălcări tot pentru depășirea limitei de viteză. În aceeași zi, pe același traseu, un alt conducător auto care conducea cu 163 km/h.

Nici acest șoferul de 19 ani nu se află la prima abatere a RCR. În ultimul an, a depășit limita de viteză, a parcat neregulamentar și a încălcat marcajul rutier. Ambii conducători auto au fost sancționați conform Codului Contravențional al Republicii Moldova.


În contextul acestor ultime două cazuri, Inspectoratul Național de Patrulare amintește că viteza rămâne a fi atât în topul încălcărilor comise de conducătorii auto, cât și factorul nr.1 de generare a accidentelor rutiere. Având scopul de a reduce numărul de vieți omenești pierdute în accidente, Inspectoratul Național de Patrulare își propune expunerea în redacţie nouă a prevederilor ce reglementează depăşirea limitei de viteză, astfel încât sancţiunile să fie graduale.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, moldoveni! Alertă de călătorie în Spania în contextul unor proteste violente | VIDEO

Proteste violente în Barcelona. Zeci de mii de catalani au ieșit în stradă și au …