Știrea zilei

PDM-PSRM, întâlnire în secret | VIDEO Update

PSRM a avut o întâlnire cu PDM în această dimineaţă, la Parlament. După şedinţă, membrii Partidului Democrat din Moldova, după care și solialiștii au făcut declaraţii de presă. Vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari, a declarat că cele două formaţiuni nu au discutat, la această etapă, despre funcţii.

VLADIMIR CEBOTARI, deputat PDM: „PDM are un singur obiectiv și acesta este de a forma majoritatea parlamentară şi numirea unui guvern, care va avea la bază un program social, care va face viaţa oamenilor mai bună. Noi am discutat despre dorinţa PDM ca viitoarea guvernare să continue proiectele care au fost începute.”

ION CEBAN, deputat PSRM: „Noi am avut o rundă de discuții cu PDM. Am ascultat toate propunerile lor. Au fost destul de multe. Am luat act de aceste propuneri. Urmează să le comunicăm la ora 15:00 tuturor colegilor din Consiliul Republican tot ce avem până la momentul de față și vom lua deciziile care se impun.”

În timp ce socialiștii negociau cu democrații, tot în Parlament așteptau întrevederea cu  PSRM cei din Blocul ACUM. Mai bine de o oră jumătate aceștia au așteptat, dar fără succes.

MIHAI POPȘOI, deputat „ACUM”: „Reiterăm poziția noastră comună, unitară a celor două componente ale Blocului Politic „ACUM” privind disponibilitatea de a susține reprezentatul PSRM la funcția de Președinte al Parlamentului, cu condiția votării de către fracțiunea PSRM  a pachetului antioligarhic și a Guvernului asumat de ACUM.”

ION CEBAN, deputat PSRM: „Așteptam o declarație comună a colegilor din Blocul ACUM să fie o declarație a PAS și a PPDA. Deoarece existau multe divergențe între ce a spus un partid și ce a spus alt partid.”

Acum două zile, partidul Maei Sandu a declarat că o va vota pe Zinaida Greceanîi le șefia Parlamentului cu condiția că, socialiștii vor susține așa-numitul pachet antioligarhic. Decizia a fost susținută și de Partidul Demnitate și Adevăr. Acesta din urmă însă condiționează votarea spikerului. Andrei Năstase cere deputaților socialiști să semneze un angajament public că vor vota pachetul de legi propus de ACUM iar președintele să le promulge și s-o desemneze pe Maia Sandu în funcția de premier. Socialiștii susțin că nu se mulțumesc doar cu funcția de speaker, insistând pe câteva ministere din viitorul Guvern. În același timp, șeful statului amenință că va dizolva Legislativul dacă până la 9 iunie formațiunile politice nu vor fi capabile să ajungă la o  înțelegere privind crearea unei majorități parlamentare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Doamne, dă-mi minte și putere”: Reacția lui Chicu la opinia Mitropoliei despre cipuri și tehnologia 5G

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook față de …