Știrea zilei

Socialiștii și democrații au boicotat ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată legea anticriză în contextul COVID-19

Ședința de astăzi a Parlamentului nu a avut loc pentru că socialiștii și democrații din majoritatea parlamentară nu au venit să asculte argumentele premierului Ion Chicu privind asumarea răspunderii de către Guvern pentru modificarea mai multor legi, inclusiv a bugetului de stat, scrie ziarulnational.md.

În sala de ședințe a Parlamentului au venit doar 39 de deputați din opoziție și președinta Zinaida Greceanîi, care a constatat „lipsa cvorumului” pentru audierea premierului Ion Chicu.

„Domnule prim-ministru, vă mulțumesc. Din păcate, Parlamentul nu s-a întrunit în ședință”, a spus Greceanîi, trădând o înțelegere prealabilă pentru un asemenea scenariu.

Șeful grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Andrian Candu, a catalogat drept „circ” ceea ce s-a întâmplat astăzi în parlament, acuzând majoritatea parlamentară de „obrăznicie” și „nesimțire”.

„Procedura angajării răspunderii, potrivit mai multor hotărâri ale Curții Constituționale, presupune în mod obligatoriu venirea prim-ministrului în Parlament și expunerea proiectului de lege. Atât timp cât acest element nu a fost respectat, exte un temei de neconstituționalitate a acestei decizii cu privire la această angajare a răspunderii și, implicit, a intrării în vigoare a legii”, a declarat deputatul PAS.

Deputatul Alexandru Slusari a opina că asumarea de răspundere a Guvernului în fața Parlamentului este „neargumentată”, iar ceea ce s-a întâmplat astăzi în Legislativ denotă „dezmățul care caracterizează această coaliție Coronavirus” de la guvernare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Doamne, dă-mi minte și putere”: Reacția lui Chicu la opinia Mitropoliei despre cipuri și tehnologia 5G

Premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook față de …