Știrea zilei

Situație critică la spitalul din Fălești: O asistentă medicală a decedat din cauza COVID-19. Activează numai șase medici | VIDEO

O asistentă medicală, în vârstă de 68 de ani, care activa în spitalul raional Fălești, a fost răpusă de virusul COVID-19. Despre asta a anunțat Ministerul Sănătății pe pagina oficială de pe o rețea de socializare. Între timp, primarul orașului Fălești, Alexandr Severin, a dezvăluit pentru Congresul Autorităților Locale din Moldova că spitalul, specializat în tratarea infecțiilor provocate de coronavirus, se confruntă cu un deficit de cadre medicale.

În prezent, instituția dispune de doar șase medici, care activează în trei ture. Contactat de postul nostru de televiziune, nici primarul și nici reprezentanții spitalului, nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi mai multe detalii.

Primarul orașului Fălești, Alexandr Severin, a declarat pentru Congresul Autorităților Locale că din cei circa 120 de angajați ai spitalului raional, 32 sunt infectați cu virusul COVID-19, iar alții 70 se află în carantină. Totodată, din cei 47 de medici care activează în cadrul instituției, 20 sunt în concediu de boală sau din cont propriu. Astfel, întregul spital, care este specializat în află în carantină. Totodată, din cei 47 de medici care activează în cadrul instituției, 20 sunt în concediu de boală sau din cont propriu. Astfel, întregul spital, care este specializat în tratarea bolnavilor de COVID-19, acum se bazează doar pe șase medici, care lucrează în trei schimburi.

ALEXANDR SEVERIN, primarul orașului Fălești:„În spital nu sunt internați alți pacienți decât cei care au simptome ale COVID-19. Cei care acuză alte dureri sunt transferați la alte spitale raionale.

Potrivit sursei citate, edilul susține că în oraș ar fi două focare de infecție: spitalul raional și o întreprindere.

ALEXANDR SEVERIN, primarul orașului Fălești:„O pacientă care, între timp a decedat, a ascuns că a intrat în contact cu o persoană infectată. A fost internată în spital pentru a fi tratată de boli cardiace. Tocmai în a patra zi de la internare i-a apărut febra, până atunci însă personalul medical nu a întreprins măsuri de protecție.”, a mai declarat Severin pentru Congresul Autorităților Locale din Moldova.  În orașul Fălești sunt aproape 30 de persoane infectate cu virusul COVID-19. Totodată, aproape 200 de locuitori sunt în regim de carantină și alți 300 sunt monitorizați la domiciul de medicul de familie.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Condițiile actuale de călătorie pentru moldoveni în Europa și alte țări ale lumii

Moldovenii care își doresc să călătorească pe timpul verii, fie în scop turistic sau pentru …