Știrea zilei

Situație alarmantă în piețele din Moldova. 80% din cântare amăgesc cumpărătorii

Afacerea cu „amăgitul la cântar” continuă în piețele din Moldova. Unitățile de măsurat și cântarele denaturează informația reală.

Despre acest lucru a vorbit Andrian Bunduc, șeful Biroului de control metrologic al Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP), transmite Știri.md cu referire la bloknot-moldova.md.

Potrivit acestuia, probabilitatea înșelăciunii este foarte mare – practic 80% din toate dispozitivele de control distorsionează informațiile reale. Uneori, cumpărătorii pierd până la 30% din greutatea bunurilor cumpărate. Așa arată ultimele rezultate ale inspecțiilor efectuate de către inspectorii APCSP:

„În timpul verificărilor, mulți vânzători nu au putut fi găsiți, iar administratorii se prefac că nu știu nimic, de aceea ei nu pot fi amendați. Persoanele care dețin cântare neautorizate și / sau furnizează date incorecte sunt riscă confiscarea dispozitivului de măsurare. Am avut cazuri când, la o greutate reală de 10 kg, cântarele au arătat mai mult cu un kilogram și ceva. Aceasta este o încălcare foarte gravă. Există puține cazuri în care cântarele cumpărate de la agenții economici sunt cu defecte, deși ele sunt. Din acest motiv, este necesară o examinare metrologică a instrumentelor de măsurare”, a declarat Bunduc, care a cerut consumatorilor să anunțe imediat APCSP dacă vor fi victime incidentelor de acest fel.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

R. Moldova va primi un medicament împotriva COVID-19 din partea Japoniei

 Republica Moldova urmează să primească din partea Guvernului Japoniei un medicament pentru tratarea pacienților infectați …