Știrea zilei

Situația epidemiologică din țară: 298 de persoane infectate | VIDEO

Încă 35 de persoane au fost diagnosticate cu noul COVID-19. Astfel, numărul total de infecții a ajuns la 298. Informația a fost prezentată de Ministrul Sănătății după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul ucigaș. Viorica Dumbrăveanu a mai menționat că astăzi au fost externați doi copii, după ce testele au fost negative. În cadrul aceluiași briefing, prim-ministrul Ion Chicu a anunțat că satul Sofia, raionul Hâncești în următoarele două zile ar putea ieși din carantină.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății: Vreau să menționez că astăzi au fost procesate 169 de probe, în rezultat avem 35 de cazuri pozitive. Avem șase cazuri de import: trei cazuri din România, două din Marea Britanie și un caz din Belarus. Avem 29 de cazuri cu transmitere locală. Avem, totuși, cazuri când s-a realizat transmiterea COVID-ULUI-19 din considerentul neglijenței și nerespectării recomandărilor care au fost menționate în repetate rânduri de autorități. Totodată, vreau să vin și cu o noutate pozitivă. Astăzi de la spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii au fost externați primii doi copii, care sunt sănătoși. Astăzi la ora 18:00 vom activa Spitalul Municipal “Arhanghel Mihail”. Inclusiv este funcțional și spitalul din Căușeni, din Bălți și următoarele etape de activizare deci, este vorba despre spitalul Comrat, Nisporeni, Cahul. Acestea sunt câteva spitale regionale, dar vreau să vă zic că etapizat vom valorifica absolut tot potențialul existent în cadrul instituțiilor spitalicești, valorificarea fiind determinată parțial de etapele de pregătire. 

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: În satul Sofia expiră peste două zile cele 14 zile de la ultimul caz constatat și în cazul când mâine și poimâne nu va mai fi nici un caz constatat, atunci regimul de carantină va fi ridicat. Pentru Bălceana, fiindcă am avut ultimul caz constatat în 25 martie, respectiv mai sunt încă 8-9 zile încă de carantină, dacă nu vor mai apărea alte cazuri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …