Știrea zilei

Situația epidemiologică din țară: 147 de cazuri de infectare cu COVID-19 și nouă decese în 24 de ore | VIDEO

Nouă persoane au pierdut viața cu virusul COVID-19, în ultimile 24 de ore. Astfel, bilanțul ajunge la 194 de decese. Noile informații au fost prezentate de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Totodată, pe teritoriul țării au fost înregistrate astăzi alte 147 cazuri noi de coronavirus, numărul total fiind acum de 5553. Chiar dacă mâine expiră starea de urgență, situația rămâne îngrijorătoare, deoarece numărul deceselor și cel al infectărilor cresc de la o zi la alta. Potrivit reprezentanților din sănătate, situația se înrăutățește în focarul din Centrul de plasament pentru persoanele cu dizabilități mintale din localitatea Bădiceni, raionul Soroca, unde 65 de persoane au fost confirmate pozitiv. Situația este critică și la spitalul din Ceadîr-Lunga, unde 17 lucrători medicali au fost depistați cu virusul COVID-19. Totodată, autoritățile au luat decizia de a institui stare de urgență de sănătate publică pe teritoriul țării.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: „Numărul persoanelor vindecate, mai avem plus 52, și cifra totală este de 2228 de persoane care sunt tratate. Personalul medical care este infectat astăzi constituie 26 de persoane. Avem în stare extrem de gravă 21 de persoane, pacienți în stare gravă 269. Cu regret, au decedat nouă persoane.”

SVETLANA LUPU șef, Direcția politici în domeniul asistenței medicale: „Cu privire la Bădiceni, se procesează probele colectate. La moment sunt declarate 65 de persoane infectate.  La moment sunt depista ți 12 lucrători medicali pozitivi. Trei dintre ei au fost internați în Spitalul Raional Soroca, iar restul sunt încadrați în programul de tratament la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie. Cu referire la situația în spitalul Ceadîr-Lunga, la moment sunt depistați pozitiv 17 lucrători medicali, ei provin din trei secții: Neurologie, Terapie și secția de Maternitate. La Maternitate nu este nicio persoană internată, la fel, și în Neurologie.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon o ia iar înaintea Comisiei Situații Excepționale. Anunță când se deschid frizeriile

Frizeriile din R. Moldova își vor relua activitatea începând cu ziua de mâine, 16 mai, …