Știrea zilei

Sistemul de supraveghere video va fi modernizat și extins

Sistemul de supraveghere video din capitală va fi modernizat și extins la nivel național, în patru etape. Implementarea unui nou concept care presupune aceste acțiuni ar putea să fie realizată timp de trei ani, iar investițiile necesare sunt estimate la 237 de milioane de lei. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei ședințe organizate la Guvern, transmite IPN.

Directorul Serviciului tehnologii informaționale al MAI, Andrian Șova, a declarat că în prezent sistemul de monitorizare a traficului rutier în municipiul Chișinău cuprinde peste 40 de puncte de interes, în 33 de intersecții. Sistemul de monitorizare propus ar putea fi integrat într-un sistem mai complex „Oraș Sigur” (Safe City), care va aduce mai multe siguranță în stradă. Extinderea sistemului va contribui și la eliminarea actelor de corupție în procesul de documentare a încălcărilor.

În 2018, Serviciul tehnologii informaționale a realizat o investiție care a presupus constituirea a șase puncte de monitorizare în municipiu Chișinău cu 15 camere de supraveghere cu capacități funcționale extinse. Este vorba despre străzile Băcioii Noi cu Dacia, dar și intersecția străzilor Alba Iulia cu Liviu Deleanu. Camere video au fost instalate și la ieșirea din comuna Stăuceni, pe Șoseaua Muncești, și la ieșirea din oraș spre strada Băcioi. Potrivit lui, Andrian Șova, ca a urmare a punerii în aplicare a acestor puncte de monitorizare au fost încasate amenzi în sumă de 15 milioane de lei în doar șase luni.

Pe parcursul anului trecut, Inspectoratul Național de Patrulare a întocmit 163 de mii procese verbale, dintre care 54% au fost generate de sistemul automatizat. Suma amenzilor achitate este de aproape 56 de milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai mulți copii de la Centrul de plasament şi reabilitare din Chişinău, testaţi pozitiv la COVID-19

Şapte copii de la Centrul de plasament şi reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din …