23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Sisteme moderne de iluminare stradală vor fi instalate în toate localitățile cârmuite de primari ai Partidului „ȘOR” | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” a început lucrările de instalare a iluminatului stradal în toate satele unde are primari. Astfel, în comuna Ișcalău, raionul Fălești, au început lucrările de instalare a unui sistem modern de iluminat stradal. Timp de o lună, în trei sate ale comunei – Ișcalău, Burghelea și Doltu, vor fi montate peste 30 de kilometri de rețea electrică, aproximativ 1000 de LED-uri moderne. Vor fi modernizate 10 transformatoare și va fi instalat un nou sistem automatizat.

Startul lucrărilor a fost dat de Galina Munteanu, primar al localității ales din Partidul ”ȘOR”. Ea a menționat că acesta este primul proiect de amploare realizat în corespundere cu programul său electoral și cu echipa partidului.

GALINA MUNTEANU, primarul comunei Ișcălău, raionul Fălești: Avem o echipă bună. Mă susține mereu. Mulțumesc partidului lui Ilan Mironovici Șor și echipei de la Chișinău că mă ajută să realizez promisiunile făcute oamenilor. Ei nu numai că vin cu sfaturi, dar le și simt susținerea.

Cei 30 de kilometri de rețea electrică vor ilumina toate cele trei sate din comuna Ișcălău: Ișcalău, Burghelea și Doltu. Oamenii s-au arătat mai mult decât mulțumiți de reformele care au început în comună odată cu învestirea noului primar din partea Partidulu ”ȘOR”. (vox ea ro

De la serviciu vii – este altfel. Nu te temi. Copiii mai ies la dansuri. Este super.

Noi nu am avut iluminare stradală încă de când era colhozul. Anii ’80-’85. În ziua de azi este foarte important. 

Lumea este foarte mulțumită. Foarte mulți care erau contra primarului, acum majoritatea și-au schimbat părerea

Aflată în vizită la Ișcalău, deputata din partea Partidului ”ȘOR”, Reghina Apostolova, a confirmat că acest proiect este doar începutul marilor transformări, în ceea ce ține de infrastructură și sferă socială la Ișcalău.

REGHINA APOSTOLOVA, deputat Partidul Politic „ȘOR”: Noi considerăm că acest proiect va fi de un mare folos pentru locuitorii comunei, deoarece locuitorii țării noastre doresc să meargă seara pe drumuri iluminate. Este mai sigur. Și doresc ca iluminatul stradal să fie gratuit. 

Proiecte similare vor începe și în alte localități în care primari au fost aleși reprezentanții echipei lui Ilan Șor. Deputatul a exemplificat cu raionul Orhei, unde lucrările de instalare a iluminatului stradal sunt în plină desfășurare. Potrivit acesteia, în acest raion, cu iluminat stradal vor fi asigurate toate satele și comunele. Amintim că, potrivit rezultatelor alegerilor locale generale organizate în toamna anului trecut, Partidul ”ȘOR” a obținut mandate de primar în 43 de localități, inclusiv în municipiul Orhei și orașul Taraclia.

  •  
  •  
  • 16
  •  

Citește și

O nouă imagine a coronavirusului, publicată de cercetători

La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale iar albastrul este suprafaţa celulei, potrivit presei internaționale. …