Știrea zilei

Șirul de declarații și acuzații în sânul alianței de guvernare PSRM-ACUM continuă | VIDEO

Șirul de declarații și acuzații în sânul alianței de guvernare PSRM-ACUM continuă. Unul dintre liderii blocului ACUM, Andrei Năstase, a afirmat în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune că președintele Igor Dodon și-a dorit ca procuratura să nu fie liberă și s-a opus reformei justiției.

Potrivit lui Andrei Năstase, în cele peste patru luni de guvernare, multe procese puteau să avanseze mult mai repede, dacă Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, nu punea bețe în roate. Președintele PPDA a declarat că șeful statului s-ar fi opus votării Legii Procuraturii până când nu a mai avut încotro și a acceptat.

Totodată, politicianul l-a acuzat pe Dodon de acapararea mai multor instituții importante, inclusiv Consiliul Coordonator al Audiovizualului. De asemenea, Năstase l-a criticat pe președintele țării pentru banii pe care îi cheltuie pentru deplasări, care nu ar duce la rezultate concrete. Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă nu se teme că aceste declarații vor crea fisuri în majoritatea parlamentară, formată de PSRM și ACUM, Andrei Năstase a comentat că majoritatea din Legislativ a fost constituită pentru a face lucruri importante pentru oameni, nu pentru ca cei din blocul ACUM să ”muncească de dimineață până seară, iar Dodon să facă plimbări prin toată lumea și din când în când să vină acasă și să facă critici pe la televizor”.

Am încercat să obținem o reacție din partea Președenției, însă purtătorul de cuvânt al șefului statului nu a răspuns apelurilor noastre.

Nu au întârziat să apară și criticile din tabăra socialiștilor. Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, acuză refuzul canditadului blocului ACUM la funcția de primar al Chișinăului de a forma o coaliție cu socialiștii în Consiliul Municipal Chișinău, în pofida acordului politic semnat recent de către cele două componente ale alianței de guvenare, notează acesta pe o rețea de socializare.

Menționăm că în cadrul aceleiași emisiuni, Năstase a afirmat este împotriva unei coaliții dintre consilierii socialiști și cei de la blocul ACUM în cadrul CMC. Amintim că Ion Ceban, candidatul PSRM la șefia capitalei, este convins că Blocul ACUM va fi nevoit să facă alianță cu socialiștii
pentru a crea o majoritate în Consiliul Municipal Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor, despre faptul că vârstnicii sunt nevoiți să bată pragurile CNAS: Rușine autorităților care au organizat un adevărat genocid împotriva poporului! | VIDEO

Guvernarea lui Dodon a demonstat încă o dată lipsă de moralitate. În plină pandemie, pe …