Știrea zilei

Și prunele moldovenești au ajuns pe rafturile magazinelor din Germania | VIDEO Update

După ce acum o săptămână caisele și cireșele moldovenești au fost livrate pe piața din Germania, în această săptămână nemții vor mânca și prune moldovenești, care au ajuns deja pe rafturile magazinelor germane. O companie moldovenească a livrat 15 tone de prune, aceasta fiind prima livrare comercială din anul curent.

Fructele moldoveneşti au reuşit să ajungă pe una din cele mai exigente şi competitive pieţe de export – piaţa germană. Gospodăria agricolă a fost susţinută constant în cadrul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, fiind depuse eforturi comune pentru îmbunătăţirea calităţii şi siguranţei fructelor prin implementarea tehnologiilor moderne de producere, recoltare, post-recoltă şi, nu în ultimul rând, certificării internaţionale, care confirmă respectarea bunelor practici agricole.

Pregătirea exportului de fructe către Germania a început cu mult timp în urmă. În toamna anului 2018, reprezentanţii cooperativei care a importat fructele moldovenești, specializată în achiziţia, procesarea, comercializarea fructelor şi legumelor proaspete, au vizitat livezile şi infrastructura producătorilor din Republica Moldova şi s-au convins de capacităţile agricultorilor din Moldova, privind producerea fructelor calitative şi sigure.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Restaurantele și cafenelele se pregătesc de redeschidere din 1 iunie. Care sunt noile reguli

Restaurantele și cafenelele se pregătesc să-și redeschidă ușile pentru clienți începând cu 1 iunie. Reprezentanții …