Știrea zilei

Și-au golit garderoba pentru a ajuta copiii care se luptă cu leucemia | VIDEO

Și-au golit garderoba pentru a ajuta copiii care se luptă cu leucemia. Este vorba de mai multe tinere din Chișinău, care participă la un târg de caritate organizat de Marta Zaporojan. Banii care vor fi colectați pe parcursul acestui târg vor fi destinați micuților bolnavi de  leucemie. Organizatorii îndeamnă toți doritorii să se alăture.

Marta Zaporojan, inițiatoarea târgului, și-a golit garderoba și a pus hainele la vânzare, iar  banii adunaţi, spune ea, vor fi de mare folos copiilor care luptă cu leucemia.

Faptele bune se fac în tăcere, dar uneori nu e cazul  să te ascunzi cu modestie, când poți să zici în gura mare “uite ce fac, poate vreți și voi”. Așa că Marta și-a îndemnat și prietenele. Fetele au adunat într-un local din sectorul Botanica al capitalei peste 400 de piese, care urmează să fie vândute, iar toți banii din vânzări, dar și din donații, vor fi oferiți copiilor suferinzi. Organizatoarea  ne-a spus că o face din plăcere și este fericită că are posibilitatea să ajute acei copii.

MARTA ZAPOROJAN: „Hainele sunt personale și am decis să fac o faptă bună și să-mi vând absolut toată garderoba. S-au asociat și alte prietene de ale mele, fete de pe internet au aflat de eveniment și au decis și ele cumva să contribuie. Am decis, după cum vedeți, să ajutăm Asociația Obștească ”Viața fără Leucemie”, să ajutăm  copiii bolnavi de leucemie. Fondurile strânse vor fi utilizate pentru medicamente, pentru suport și investigațiile necesare.”

Valentina, prietena Martei ne-a spus că n-a ezitat nici pentru o clipă să contribuie și ea.  Îndată ce a aflat de târg – a strâns hainele pe care nu le mai îmbracă și le-a adus aici.

VALENTINA BUDU: „Eu cred că noi toți avem lucruri pe care nu le mai folosim și în general lucruri care sunt prea multe. Este o faptă bună tot ceea ce se întâmplă aici a da lucrurile pentru o cauză bună. Este ceva spiritual.”

La târg, doamnele pot cumpăra pantaloni, rochii de seară, sacouri și multe alte piese de  vestimentație, până chiar și încălţăminte. Preţurile sunt mai mult simbolice, ele variază între 30 şi 200     de lei.

„În primul rând vreau să spun un mare mulțumesc Martei pentru că a organizat un asemenea târg. Am luat o bluziță, o rochiță pentru toamnă ne pregătim, ne încălzim. Îmi pare foarte bine că fac și eu parte de o faptă așa frumoasă.”

„Am ales să procur de aici haine pentru că sunt încântată de faptul că pot ajuta persoane mai puțin fericite și cred că acolo unde se adună oamenii pentru a face o faptă bună își pune și Dumnezeu umărul.”

Târgul de caritate se va desfășura în perioada 19 – 22 septembrie, de la ora 11:00 până  la 19:00, iar banii adunați vor fi donați copiilor care luptă cu leucemia.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Avia Invest: Aeroportul Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea Aeronautică Civilă | VIDEO

Compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu mai are datorii față de Autoritatea …