Știrea zilei

Sesiunea de examene din luna iulie, anulată. Procedura în baza căreia vor fi eliberate diplomele de bacalaureat

Sesiunea de examene programată pentru luna iulie curent va fi anulată. Parlamentul a aprobat joi, 9 iulie, în două lecturi, proiectul de lege  pentru modificarea Legii privind anularea examenelor naționale de absolvire a programelor de studii în învățământul general, sesiunea de examene 2020, scrie ZdG.md.

Proiectul prevede anularea examenelor pentru mai multe categorii de tineri, în sesiunea planificată pentru luna iulie anul curent.

Astfel, proiectul prevede eliberarea diplomei de bacalaureat care conferă dreptul de admitere în învățământul superior și în învățământul profesional tehnic postsecundar nonterțiar, pentru restanțierii din anii precedenți, persoanele care au finalizat programa de liceu în instituțiile de învățământ superior și persoanele care au solicitat susținerea examenului de bacalaureat în regim de externat și au finalizat programa de liceu cu medii anuale la disciplinele școlare și media generală mai mari sau egale cu „5” (cinci), care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susține examenul de bacalaureat în sesiunea de examene 2020.

Proiectul de lege a fost aprobat în contextul diminuării riscului de îmbolnăvire cu COVID-19 a elevilor, studenților și cadrelor didactice.

Documentul integral:

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Pacientul diagnosticat cu Covid-19 care a evadat din spitalul din Cimișlia a fost găsit. Unde se afla bărbatul

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani din raionul Cimișlia diagnosticat cu Covid-19 care a …