Știrea zilei

Serviciul Fiscal de Stat lansează un nou serviciu electronic

Serviciul Fiscal de Stat anunță despre lansarea noului serviciu electronic „Cabinetul personal al contribuabilului”.  Serviciul va fi lansat pe 2 martie 2020, pe platforma experimentală, în regim pilot, transmite realitatea.md.

„Cabinetul personal al contribuabilului” a fost implementat cu scopul realizării procesului de conectare automatizată a contribuabililor la serviciile fiscale electronice. Contribuabilii nu vor fi nevoiți să se deplaseze la „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”.

Noul serviciu reprezintă o soluție informatică destinată centralizării sistemelor, opțiunilor, modulelor, funcționalităților din mediul online destinate interacțiunii reciproce a contribuabililor cu SFS și prestării serviciilor de către autoritatea publică, în special celor de acordare/ modificare/ anulare a accesului la serviciile fiscale electronice.

Din data lansării sistemului, conducătorii autorităților publice, persoanelor juridice, precum și persoanele fizice care desfășoară activitate de întreprinzător profesională și independentă, înregistrați în conformitate cu legislația în vigoare, vor obține în mod automatizat acces la serviciile fiscale electronice. Pentru aceasta ei trebuie doar să se autentifice prin MPass în cadrul sistemului SIA „Cabinetul personal al contribuabililor” pe portalul sfs.md și să semneze electronic Regulamentul privind modul de utilizare a serviciilor fiscale electronice, prin intermediul sistemului.

Totodată, conducătorii vor dispune de posibilitatea gestionării accesului la serviciile fiscale electronice individual, prin intermediul sistemului, către persoanele responsabile din cadrul entității administrate.

De menționat că pe parcursul anului 2020, în cadrul acestui serviciu vor fi dezvoltate și lansate noi module cu lansarea pe platforma industrială a acestuia la data de 30 decembrie 2020.

Din 1 ianuarie 2021 autentificarea pe portalul servicii.fisc.md cu login, e-mail și parola va fi suspendat, cu posibilitatea accesării serviciilor fiscale electronice doar de pe portalul www.sfs.md, prin intermediul SIA „Cabinetul personal al contribuabilului”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-08-05