Știrea zilei

Șefii de la sănătate conturează profilul coronavirusului din Moldova: Vârsta medie a celor infectați – mai mică, pacienți în stare gravă și tot mai multe decese

Vârsta medie a moldovenilor care se infectează cu COVID-19 este sub 47 de ani, iar cele care se îmbolnăvesc mai des sunt femeile. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful de la ANSP, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Sănătății. Epidemiologul a precizat că după trei săptămâni, numărul de cazuri  este în creștere, iar creșterea se estimează la 22%.

Furtună a mai spus că, în prezent, 400 de pacienți se află în stare gravă, iar 771 de moldoveni au pierdut lupta cu boala. Epidemiologul a precizat că numărul deceselor a crescut cu 17%.

„Vârsta medie a persoanelor care mor de COVID-19, depășește 65 de ani, 99% dintre cazuri au comoborbidități. Scade ponderea persoanelor obeze, 1/3 din statutul persoanelor decedate prezintă maladii neurologice.Perioada de incubație a virsului este de 5 zile, iar vârsta medie a celor afectați este  sub 47 de ani, predomină femeile. Ponderea cazurilor de import este 1%. Trei săptămâni la rând am avut cazuri de import în creștere, astfel că în ultimele 2 săptămâni avem o creștere semnificativă a cazurilor de import și a crescut și aria geografică a locurilor de unde se importă boala”, a declarat Furtună.

„De asemenea, epidemiologul a subliniat că, săptămânal, sunt antrenați în lutpa cu infecția 1335 de copii de diverse vârste. Furtună a declarat că cea mai mare rată de atac este între medici, rata medie fiind de  6,1% la 100 de lucrători medicali. Testarea lor este o parte strategie. 11.000 de lucrărtori au fost testați în total, 702 ultima săptămână în ultima săptămână”.

În total în Republica Moldova au fost înregistrate  24.343 cazuri de infecție cu COVID-19.

agora.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: 332 de cazuri noi de infectare cu virusul au fost confirmate, iar 9 oameni au pierdut lupta pentru viață | VIDEO

332 de cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova, …