23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Ședință de urgență a Inspectoratului general pentru situații de urgență, la Consiliul raional Orhei | VIDEO

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Moldova, doar în ultima săptămână, în întreaga republică, au avut loc 62 de incendii de vegetație, în urma cărora au ars peste 230 de hectare. Pe 22 ianuarie, au fost incendiate 40 de hectare de vegetație la Strășeni, 10 hectare în rezervația naturală Codrii și aproape un hectar la Sîngera. În legătură cu situația actuală, la Consiliul raional Orhei a avut loc o ședință de urgență a Inspectoratului general pentru situații de urgență.

Cum să protejăm câmpurile și, cel mai important, oamenii împotriva incendiilor care au apărut spontan în ultima perioadă pe teritoriul republicii. Aceasta a devenit principala problemă și sarcină a Consiliului Raional Orhei, care a reunit într-o ședință comună toți primarii din raion. În primul rând, a fost examinată în detaliu procedura de creare a unei comisii pentru situații excepționale și a fost analizat planul de acțiune de protecție civilă în localitățile raionului Orhei.

VICTOR PERȚU, vicepreședintele raionului Orhei: Dar s-a atras o atenție deosebită la situația care este la ziua de azi , având în vedere, că noi ne-am pregătit la ultima ședință pentru nămeți și zăpe zi mari, dar avem situații acuma că ard ierburile uscate și avem deja câteva incendii pe teritoriul raionului și trebuie să atragem atenție sporită anume acestor factori. Având în vedere situația meteorologică s-a atras atenția anume la incendiile de vegetație care au loc foarte des în ultima perioadă.

Consiliul a decis că fiecare primar va trebui să întocmească un plan de acțiuni pentru prevenirea incendiilor și a altor situații urgențe.

TATIANA PLĂTICĂ, primarul satului Bolohani: Din moment ce merg în primărie – formăm comisia de situații excepționale, ca să fim pregătiți pentru orice calamitate a timpului, orice schimbare, ca să fim pregătiți cu comisia și să avem planuri în caz de ceva.

Ca urmare a ședinței Consiliului raional Orhei, toți primarii au primit un formular standard al planului de acțiuni, pe care, fiecare din ei, va trebui să-l ajusteze în funcție de specificul și condițiile naturale ale fiecărei localități în parte.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O nouă imagine a coronavirusului, publicată de cercetători

La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale iar albastrul este suprafaţa celulei, potrivit presei internaționale. …