Știrea zilei

Ședință cu scântei la Parlament. PPDA i-a cerut Procurorului General tragerea la răspundere a lui Igor Dodon | VIDEO

Replici dure la şedinţa Parlamentului de astăzi. Deputaţii socialişti s-au luat la ceartă cu cei din opoziția, după ce s-au interesat dacă este corect ca persoanele cu funcții de răspundere să divulge numele persoanelor infectate de coronavirus. Deputatul PPDA Liviu Vovc a cerut procurorului general, Alexandr Stoianoglo, tragerea la răspundere a președintelui Igor Dodon, care a făcut public, în cadrul unei conferințe de presă, numele primei paciente care a contractat virusul periculos.

Disputa dintre deputații PSRM și PAS a început după ce ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbăveanu, a vorbit în plen despre situaţia din țară cu privire la noul tip de coronavirus. Potrivit ministrului, Guvernul urmează să aprobe un proiect de lege care va intensifica măsurile de sancționare a persoanelor care încalcă regimul de autoizolare.

VIORICA DUMBRĂVEANU, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale: Proiectul este exact după experienţa mai multor state prevăzută măsura contravenţională pentru încălcarea regimului de autoizolare, dar inclusiv înăsprirea răspunderii penale atunci când persoana pune în risc viaţa şi sănătatea altor persoane, prin contaminare, nu doar cu această maladie, dar, în general, cu orice boală contagioasă.

Deputatul PAS Mihai Popșoi s-a interesat dacă sunt prevăzute pedepse și pentru cei care divulgă numele pacienților infectați. Întrebarea i-a pus pe jar pe socialişti.

MIHAI POPŞOI, deputat PAS: Considerați, doamnă ministru, că este oportun și corect ca persoanele de răspundere să facă publice numele victimelor care suferă suficient?

Iar deputatul PPDA Liviu Vovc a cerut procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pedepsirea penală președintelui Igor Dodon, care a divulgat numele femeii bolnave de coronavirus. Parlamentarul l-a acuzat pe șeful statului că a divulgat datele personale ale pacientei și secretul secretul diagnosticului.

LIVIU VOVC deputat PPDA: În cazul confirmării faptelor infracționale, începerea urmăririi penale și atragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, ne-a declarat însă că, deocamdată, nu a primit oficial nicio sesizare din partea deputatului Liviu Vovc.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fracțiunea PPDA va susține o moțiune simplă împotriva Ministerului Sănătății: anume conducerea Ministerului Sănătății se face vinovată de numărul mare de cazuri COVID-19 în Moldova | VIDEO

Deputatul PPDA, Igor Munteanu susține că anume conducerea ministerului sănătății se face vinovată de numărul …