Știrea zilei

Ședință comună a consiliilor municipale Chișinău-București | VIDEO Update

O delegație a Consiliului General al municipiului București formată din 16 consilieri, condusă de viceprimarul Aurelian Bădulescu, a participat la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Au fost discutate proiecte ce urmează a fi realizate în comun și aprobat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București acum mai bine de 20 de ani. La fel, consilierul CMC din partea Partidului Politic ”ȘOR”, Valerii Klimenko, a propus prelungirea unor asemenea acorduri între Chișinău și consiliile altor capitale.

După dezbateri, dar și unele neînțelegeri, decizia a fost votată de către toți consilierii prezenți la ședință. Potrivit oficialilor, aprobarea acordului este necesară pentru o ulterioară conlucrare a administraţiilor municipale Chișinău-București, ceea ce va permite finanţarea mai multor proiecte pentru Chișinău, în domeniile: cultură, economie, urbanism, arhitectură, turism, infrastructură, ecologie etc.

AURELIAN BĂDULESCU, viceprimarul municipiului București: Sper ca Dumnezeu să ne ajute să reușim, din ceea ce ne propunem, să facem cât mai mult, astfel încât cetățenii municipiului Chișinău să fie mulțumiți. 

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a adus mulțumiri partenerilor din România, pentru proiectele care au fost realizate în capitala țării noastre cu susținerea acestora.

ION CEBAN, primarul municipiului Chișinău: Începând cu schimbul de experiență, colaborarea pe care o avem și vrem să o continuăm pe diverse domenii, de activitate, dar și implementarea mai multor proiecte și activități de dezvoltare.

Consilierul din partea Partidului Politic ”ȘOR”, Valerii Klimenko, a venit cu inițiativa ca astfel de acorduri de colaborare să fie semnate și cu alte capitale.

VALERII KLIMENKO, consilier municipal, Partidul Politic ”ȘOR”: Propun să obligăm, printr-un protocol, primăria să revizuie prelungirea unor asemenea acorduri de colaborare cu Moscova, capitala Rusiei, cu Kievul, capitala Ucarinei, cu cea a Republicii Belarus – Minskul. Avem așa acorduri, dar sunt suspendate. Trebuie prelungite și trebuie să prietenim cu aceste țări, cu aceste orașe, cu popoarele acestor țări, cu capitalele și să luăm de la ei lucrurile bune pe care le putem implementa la noi, în Chișinăul nostru ruinat.

În cadrul ședinței extraordinare a CMC, 42 de aleși locali, au votat semnarea Acordului de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire, încheiat cu Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Școlile și grădinițele urmează să fie redeschise de la 1 septembrie

O propunere în acest sens a fost înaintată către Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, …