Știrea zilei

Secretarul general al Platformei DA: Nu vom accepta sub nicio formă intervenția șefului statului privind discuțiile în vederea demiterii sau numirii unei formule guvernamentale | VIDEO

Igor Dodon nu poate să fi un arbitru în discuțiile dintre partidele politice, iar sfatul nostru pentru el este să se țină departe de acest proces. Declarația aparține secretarului general al Platformei DA, Ion Terguță, și a fost făcută în contextul în care, după ce a pierdut majoritatea parlamentară, președintele a anunțat că va lansa invitații la discuții către PAS și Platforma DA și că este gata să susțină un alt Guvern. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii „Moldova Zi de Zi”, difuzată de postul nostru de televiziune.

Secretarul general al Platformei DA susține că formațiunea pe care o reprezintă nu acceptă sub nicio formă intervenția șefului statului în discuțiile privind demiterea sau numirea unui nou Guvern. Potrivit lui Ion Terguță, astfel de negocieri și decizii trebuie să aibă loc doar în cadrul platformei parlamentare.

Potrivit lui Ion Terguță, astfel de negocieri și decizii trebuie să aibă loc doar în cadrul platformei parlamentare.

ION TERGUȚĂ, secretar general Platforma DA:”Igor Dodon încearcă să supraviețuiască în această configurație. Oferta pe care a făcut-o Igor Dodon nu poate fi luată în considerație de Platforma DA, din simplul motiv că Igor Dodon nu poate fi un arbitru în această situație. Igor Dodon este principalul responsabil de dezastrul sanitar și economic din RM, dar mai nou, și politic. Dânsul nu poate arbitra acum o discuție între partidele politice. Sfatul nostru pentru el este să se țină departe de acest proces.”

Am încercat să obținem o reacție din partea Președinției, dar purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon. Precizăm că, săptămâna trecută, președintele Igor Dodon a anunțat că va invita la discuții partidele, în contextul în care coaliția de guvernare a rămas fără majoritate în Parlament.

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …