Știrea zilei

Scrutin anticipat concomitent cu cel prezidențial? PSRM sesizează Curtea Constituțională | VIDEO

Socialiștii vor să știe dacă alegerile prezidențiale din toamna acestui an pot avea loc în aceeași zi cu scrutinul parlamentar anticipat. Cu o sesizare în acest sens s-a adresat Curții Constituționale deputatul PSRM Vasile Bolea.

Parlamentarul susține că există o decizie a Înaltei Curți din 2015, potrivit căreia, dacă nu este posibilă numirea unui Guvern în ultimele șase luni de mandat al președintelui, atunci șeful statului poate dizolva Parlamentul și provoca alegeri parlamentare anticipate. Anterior, ideea de a organiza cele două scrutine concomitent a fost lansată în public de președintele Igor Dodon. La momentul actual, coaliția majoritară PSRM-PDM este formată din 52 de deputați. Întrebat astăzi în cadrul unei conferințe de presă dacă ar putea demisiona în cazul în care Guvernul ar rămâne fără susținere în Parlament, prim-ministrul Ion Chicu a declarat că se va gândi foarte mult dacă mai rămâne în funcție, menționând că aceasta ar fi o misiune ingrată.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sesizare la CC: Un socialist întreabă dacă alegerile parlamentare anticipate pot avea loc în aceeași zi cu cele prezidențiale

Deputatul socialist Vasile Bolea a depus marți, 19 mai, o sesizare la Curtea Constituțională (CC) …