Știrea zilei

Șase persoane, sancționate pentru că n-au respectat regimul de autoizolare

Pe parcursul zilei de ieri, 18 martie, polițiștii au monitorizat respectarea regimului de autoizolare de către 2149 de oameni. Șase persoane au fost sancționate contravențional după ce oamenii legii au constatat că nu respectă regimul de autoizolare impus în condițiile răspândirii infecției cu COVID-19. Unii s-au grăbit să apeleze și la medicul stomatolog, a afirmat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, scrie cotidianul.md.

„Pe parcursul zilei de ieri, de către organele de Poliție, în colaborare cu Asistența medicală primară, au fost monitorizate persoanele care se aflau în regim de autoizolare la domiciliu. Această monitorizare s-a realizat în privința a 2149 de persoane. Tot ieri au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru șase persoane care au încălcat regimul de autoizolare”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, joi dimineața, în cadrul unui briefing de presă.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a menționat că nu e vorba despre încălcarea regimului condiționată de niște necesități vitale. „Am avut și cazuri când persoanele s-au adresat la medicii stomatologi. În contexul a ceea ce a menționat și OMS-ul, și ceea ce vorbim în fiecare zi: autoizolați-vă, respectați regimul de autoizolare. Nu vă expuneți pe dumneavoastră și cei din jur riscului de contaminare cu COVID-19”, a spus ea.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO