Știrea zilei

Șase pacienți vindecați de COVID-19 vor fi externați astăzi. Care este starea de sănătate a celorlalți pacienți

Șase pacienți, vindecați de COVID-19, vor fi externați pe parcursul zilei de astăzi, iar alte trei persoane au fost externate ieri. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă. Șefa de la Sănătate a precizat că dintre cele 199 de cazuri de infectare înregistrare, 56 sunt de import și 143 au avut transmitere locală, transmite agora.md

„Cazuri de import avem 56: Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Cehia, Rusia, Germania, Ucraina. 143 de cazuri secundare cu transmitere locală: Chișinău, Hâncești, Soroca, Ștefan vodă, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Anenii Noi, Râșcani, Bălți, Orhei, Taraclia, Strășeni și stânga Nistrului”, a spus Dumbrăveanu.

Cât despre starea pacienților internați la spitalele strategice, ministra susține că starea lor variază:

„ La Toma Ciorbă persoanele spitalizate au gravitate medie și starea sănătății satisfăcătoare. La spitalul de boli contagioase pentru copii avem persoane și de gravitate medie, dar și cu dinamică pozitivă. La Spitalul Clinic Republican avem pacienți în stare gravă, dar și cu gravitate medie. La Clinica Emilian Coțaga mama are o dinamică foarte bună și starea ei de sănătate a trecut de la gravitate medie, la satisfăcătoare. La spitalul Ministerului Sănătății pacienții internați au forme ușoare de îmbolnăvire, iar starea lor de sănătate este satisfăcătoare. Ieri au fost externați 3 pacienți, azi vor fi externate alte șase persoane”.

Menționăm că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 199 de cazuri de inecție cu COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste o tonă de chihlimbar, restituit statului. Au trecut cinci ani de la captura pietrelor semiprețioase

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a depistat și restituit statului o …