Știrea zilei

Șapte persoane din Moldova, testate la coronavirus: Care au fost rezultatele testelor | VIDEO

Șapte persoane din Moldova au fost testate la prezența coronavirusului de tip nou. Șase dintre acestea au revenit recent din Italia, iar una, din Coreea. Potrivit Ministerului Sănătății, testele au arătat rezultate negative în toate cazurile.

Ministerul Sănătății susține că nici una dintre cele 7 persoane suspecte nu sunt infectate cu noul virus, dar nu precizează diagnosticul acestora. Instituția a făcut publice datele după ce în presă au apărut informații despre primul caz suspect de coronavirus în Moldova. Totodată, ministrul Sănătății a anunțat că, până acum, în țara noastră nu există niciun caz de infecție cu acest virus. Între timp, tot mai mulți moldoveni revin acasă, inclusiv din zonele de risc.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, au venit aproape 300 de oameni din Italia, țară afectată de virus și în care muncesc sute de mii de moldoveni. Nimeni dintre ei nu au menifestat simptome ale bolii, spun responsabilii. Amintim că, autoritățile au declarat Cod galben de alertă privind coronavirusul. Guvernul ne asigură că este pregătit să facă față temutului virus și că spitalele dispun de suficiente medicamente în caz de necesitate. Totuși, din farmacii au dispărut măștile de protecție, iar pe piața au apărut afaceriști care vând măști la prețuri exagerate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dintre 1.832 de persoane testate sâmbătă, 227 au fost confirmate pozitiv cu COVID-19

Testele de laborator au confirmat la 4 iulie alte 227 de îmbolnăviri cu noul Coronavirus. …