Știrea zilei

Șapte persoane din echipa medicală română care a fost în R. Moldova sunt infectate cu noul coronavirus

Șapte persoane din echipa care a fost în Republica Moldova sunt depistate cu noul coronavirus, dintre care patru sunt cadre medicale (3 medici și o asistentă medicală). Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică toate persoanele sunt asimptomatice, cu stare generală bună și sunt tratate în țară.

Premierul Ludovic Orban a spus că le dorește însănătoșire grabnică și le mulțumește pentru gestul făcut de a se oferi voluntar să meargă să-i ajute pe colegii de peste Prut, scrie digi24.ro

„Îmi pare rău că s-au infectat, apreciez misiunea efectuată în regim de voluntariat. Le doresc sănătate, regret că s-au infectat, dar am convingerea că ceea ce au făcut contează enorm pentru România”, a spus duminică premierul Ludovic Orban.

Premierul român, Ludovic Orban, ministrul Sănății de la București, Nelu Tătaru, dar și șeful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat au participat, astăzi, la revenirea în țară a medicilor.

În urmă cu 2 săptămâni, o echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Sănătății a venit în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din țara noastră în lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Aceștia au acordat, alături de colegii moldoveni, asistență medicală și îngrijire pacienților infectați și au instruit personalul medical din instituțiile din Bălți, Chișinău și Cahul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Adunarea generală a orheienilor la OrheiLand | VIDEO

Adunarea generală a orheienilor la OrheiLand Adunarea generală a orheienilor la OrheiLand Опубликовано Partidul ȘOR …