Știrea zilei

Sandu și Năstase ar fi avut legătură cu serviciile secrete de la Moscova | VIDEO

Atât Maia Sandu cât și Andrei Năstase ar fi beneficiat, de-a lungul anilor de sprijinul unor personaje dirijate de serviciile secrete de la Moscova.

O investigație în acest sens a fost făcută de către portalului de investigații Zeppelin, lansat de o echipă independentă de jurnalişti, jurişti şi profesionişti.

Maia Sandu nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Potrivit portalului de investigații Zeppelin, Maia Sandu a beneficiat de consultanță politică, din partea unui expert plătit de raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon, conectat direct la FSB.

Conform investigației, ar fi vorba despre o afacere intermediată de către lobbystul Dmitri ”David” Zaikin, născut în URSS și care, în 1990, a emigrat în Canada.

Zaikin este în relații strânse cu grupuri de influență, conectate la serviciile speciale din Rusia.

„Astfel, Platon cu Zaikin convin ca activitatea de lobby să fie una tenebră, ilegală, nedeclarată în instituțiile de resort ale SUA și Marii Britanii. Rolul politicianului Maia Sandu este conceput în planul de acțiuni și devizul de cheltuieli apobat de Platon și Zaikin în calitate de instrument de răzbunare împotriva guvernării de la Chișinău pentru dosarele penale în care era vizat Platon și, totodată, de exercitare a presiunii asupra coordonatorului guvernării, Plahotniuc”, se conține în investigația citată.

Totodată, din investigație, cu referire la Zaikin, se mai specifică faptul că în data de la 24 iulie 2016, a avut loc o întâlnire dintre Platon, Țopa și Năstase iar imediat după ea, Zaikin i-a scris lui Platon că întâlnirea a fost foarte bună și că „lui Victor îi străluceau ochii de bucurie, iar acum probabil a cumpărat cea mai scumpă sticlă de vin și o bea cu Andrei”.

Comunicarea dintre Zaikin și Platon s-a întrerupt la 25 iulie, când raiderul a fost reținut la Kiev, la cererea procurorilor din Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Unirea” necesară între PAS și PPDA împotriva lui Igor Dodon: Năstase propune candidații pentru funcţia viitorului șef al Executivului | VIDEO

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, …