Știrea zilei

Salvatorii vor folosi echipament performant pentru derularea operaţiunilor de căutare

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a beneficiat de un lot de echipament de căutare salvare urbană în cadrul proiectului implementat de o organizație elevețiană, care are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor tehnice de derulare a operaţiunilor de căutare salvare urbană.

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, în cadrul implementării proiectului, pe parcursul anilor 2018- 2019, au fost efectuate şase misiuni  de evaluare a echipei în care au fost desfăşurate cinci instruiri având ca scop elaborarea standardelor naţionale şi a cadrului de management în domeniul operaţiunilor de căutare şi salvare urbană.

În cadrul programului s-a lucrat asupra îmbunătăţirii capacităţilor  de răspuns a IGSU în misiuni  de căutare salvare standardizate, eficiente, operative şi sigure. În acest sens urmărindu-se  creşterea ratei de supravieţuire  a populaţiei afectate, dar şi reducerea ratelor de accidente  în rândul salvatorilor.

Achiziţionarea echipamentului de salvare deblocare urbană a fost posibilă graţie  suportului financiar în valoare de 105 mii dolari SUA acordat de Banca Mondială în cadrul  Grantului „Consolidarea capacităţilor tehnice şi de salvare în Republica Moldova”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsura izolării pentru 14 zile, suspendată temporar pentru toate persoanele care intră în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate se suspendă …