Știrea zilei

Salvatorii continuă campania «O casă protejată, o viață salvată». Peste 150 de detectoare de fum, instalate

Campania lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență «O casă protejată, o viață salvată» continuă în toată țara.

Potrivit IGSU de la relansarea acesteia până în prezent pompierii au reușit să viziteze peste 100 de familii unde au fost instalate peste 150 detectoare de fum. Cele mai multe instalații au fost montate în localități din raioanele Edineț, Briceni, Cahul, Ungheni, Chișinău și UTA Găgăuzia. Potrivit programului oamenii în etate, familii cu mulți copii, dar și persoane țintuite la pat au beneficiat de detectoare de semnalizare, fiind instalate de angajații IGSU.

Montarea detectoarelor de fum are drept scop prevenirea incendiilor, dar și a intoxicațiilor cu monoxid de carbon, emanat de la sobe defecte, sau instalații de încălzit. Conform informației IGSU de la lansarea Campaniei detectoarele au salvat viața a șase familii, fiind declanșate în situații de risc.

În continuare de detectoare de fum urmează să beneficieze și alți oameni din toate raioanele țării.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alte șase persoane au pierdut lupta cu coronavirusul. Bilanțul deceselor a ajuns la 841

Alte șase persoane au decedat din cauza infecției COVID-19, informează Ministerul Sănătății, scrie newsmaker.md. Deces …