23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Salvatorii au pornit să împartă daruri prin raioanele țării | VIDEO

Deja tradiţionala Caravană de Crăciun a pompierilor și salvatorilor a luat aseară startul în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală. 20 de autospeciale, decorate cu luminiţe, au pornit în mai multe raioane din ţară să împartă cadouri copiilor.

Coloana Caravanei a intrat în principala piață a țării, unde mașinile au fost instalate pentru a fi admirate de toți doritorii.

La ceremonia oficială de lansare a evenimentului a participat prim-ministrul Ion Chicu.

ION CHICU, prim-ministru: „Mi-aș dori, ca aceste mașini să fie întrebuințate doar o dată pe an – de Crăciun, când merg cu Caravana.”

Iar șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu a menționat că, în cadrul Caravanei, salvatorii nu doar vor împărți daruri copiilor, ci vor continua informarea oamenilor despre pericolele ce pot apărea în perioada sărbătorilor de iarnă şi vor instala în case detectoare de fum.

MIHAIL HARABAGIU, șeful IGSU: „Noi nu vrem ca sărbătorile de iarnă să fie umbrite de fumul negru, dar ne dorim ca aceste sărbători să fie petrecute cu bucurie și cu suflet în case.”

Pompierii au organizat concursuri și victorine pentru copiii veniți la distracție. Finaliștii au fost premiați cu dulciuri și diferite cadouri.

La rândul lor, salvatorii au demonstrat un flashmob.

După finalizarea evenimentului, Caravana de Crăciun a Salvatorilor și Pompierilor s-a pornit cu cadouri pentru micuții pacienți de la Institutul Oncologic din capitală. Aceasta va continua și astăzi, în mai multe raioane ale țării. Evenimentul se desfășoară al patrulea an consecutiv în ajun de Crăciun pe stil nou și are drept scop prevenirea situațiilor de risc în preajma sărbătorilor de iarnă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldoveni, plasați în carantină după ce o femeie chineză, suspectă de coronavirus, a fost dată jos din trenul Kiev-Moscova

O femeie chineză de 41 de ani a fost scoasă dintr-un tren în stația Suzemka …