Știrea zilei

Să se aprindă luminile! PP „ȘOR” a dat în exploatare primul sat cu sistem de iluminare stradală bazat în totalitate pe LED-uri | VIDEO

După 35 de ani de beznă, în localitatea Ișcalău, raionul Fălești s-au aprins luminile. Grație susținerii din partea Partidului Politic „ȘOR” și la inițiativa lui Ilan Șor, Ișcalău este primul sat cu sistem de iluminare stradală bazat în totalitate pe LED-uri. La ceremonia oficială au participat o bună parte din locuitori, reprezentanți ai primăriei locale și ai Partidului „ȘOR”.

Pentru oamenii din sat, această zi a fost una importantă, motiv pentru care au ținut neapărat să participe la inaugurarea iluminatului stradal. Luminile au fost aprinse de locuitori în cadrul unei ceremonii oficiale la care au participat autoritățile locale și reprezentanți ai Partidului Politic Șor.

Oamenii au fost extrem de mulțumiți că nu vor mai fi nevoiți să meargă cu frica-n sân, deoarece drumurile din localitatea lor nu vor mai fi în beznă.

„Se face totul pentru oameni, pentru tineret, ca să nu fugă din țară, să nu fugă din sat, să lucreze aici pe loc și să înțeleagă – eu trăiesc în țara mea, lângă copiii mei și îmi place aici, de aceea și se face lucrurile acestea.”

„Suntem mulțumiți că este iluminare, putem merge fără frica, că cineva te va lovi, îți va ieși în cale.”

„Eu am venit din Rusia, acum trei săptămâni în urmă, și am rămas uimită de lucrul pe care l-au făcut într-un timp record.”

„ Îi mulțumim din suflet lui Ilan Șor.”

Cu ocazia finalizării proiectului, locuitorii satului au fost felicitați de liderul Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor.

ILAN ȘOR, liderul Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Eu sunt foarte bucuros că astăzi deschidem iluminatul stradal în localitatea dumnevoastră. Acesta este doar începutul. Dragi prieteni, pe noi ne așteaptă lucruri mari. Voi doar știți – unde este Partidul ”Șor”, acolo totul va fi bine.”

Iar deputatul Marina Tauber a dat asigurări că implementarea proiectelor sociale și de infrastructură nu se oprește aici.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „În afară de instalarea iluminatului stradal este important de menționat că anume echipa noastră cu susținerea Partidului Politic ”ȘOR” va asigura achitarea și acoperirea tuturor cheltuielilor pe facturile lunare.”

Primarul localității Galina Muntean ne-a spus că visul ei, dar și al localnicilor, de a avea parte de iluminare stradală a devenit realitate după 35 de ani, grație echipei Partidului „ȘOR”, din care face parte.

GALINA MUNTEAN, primarul comunei Ișcalău, raionul Fălești: „Visul meu s-a îndeplinit, lumina în comuna noastră s-a aprins, aceasta este o mare bucurie pentru comuna noastră și pentru satul nostru.”

În cadrul proiectului implementat în localitatea Ișcalău, raionul Fălești, a fost montată o rețea de curent electric de peste 12 kilometri și au fost instalate peste 350 de becuri LED. De asemenea, au fost reînnoite panourile de comanda ale posturilor de transformare și a fost montat un sistem inteligent de aprindere/stingere automata a luminii stradale.

Potrivit Partidului ”ȘOR”, satul Ișcalău este cea de-a opta localitate unde a fost implementat acest proiect. Până la sfârșitul anului, formațiunea politică va implementa peste o sută de astfel de proiecte.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro | VIDEO

Uniunea Europeană va acorda Moldovei 30 de milioane de euro din ce-a de-a doua tranșă …