Știrea zilei

S-a rupt PD-ul: Cineva din echipa PDM lua colegii de mânuță câte unul și îi ducea la Președinție | VIDEO

Un grup de deputaţi ai PDM a decis să părăsească fracţiunea democraţilor. Este vorba de Andrian Candu, Eleonora Graur, Grigore Repesciuc, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Corneliu Padnevici. Deputaţii spun că vor crea un nou grup parlamentar şi vor părăsi şi rândurile Partidului Democrat.

Anunțul a fost făcut de democratul Andrian Candu în cadrul unui briefing de presă. Acesta a spus că cei șase deputați democrați își formează un grup parlamentar pentru că nu sunt de acord cu viziunile celorlalți colegi din PDM.

ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Vedem că actuala conducere a partidului preferă crearea unei platforme, a unei coaliții cu socialiștii. Iar modul în care se duc aceste tratative este laș. În loc să recunoască și să-și asume negocierile pe care le au, cu regret, colegii se întâlnesc pe la spate în ședințe secrete cu cei din PSRM, cu premierul Chicu și cu președintele Dodon, își strâng mâna, se îmbrățișează și își fac fotografii.”

În aceste condiții, Candu spune că a venit timpul ca el, împreună cu alți colegi să plece din echipa Partidului.

ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Plecăm din echipa PD în momentul în care partidul, practic, a revenit la guvernare. Noi nu trântim uşa partidului.”

Potrivit lui Candu, un grup mai mare era determinat să părăsească PDM, însă discuţiile private cu anumite persoane, poate undeva anumite presiuni, au făcut în aşa fel încât cei determinaţi anterior acum au rezerve şi temeri.

ANDRIAN CANDU, deputat PDM: „Pe fracțiunea PDM și pe echipă se pune presiune ca aceștia să intre în coaliție cu PSRM. În ultimele 2-3 luni au fost mai multe tentative, încercări, discuții. Cineva din echipa PDM lua colegii de mânuță câte unul și îi ducea la Președinție.”

Președintele Comisiei juridice, numiri si imunități, socialistul Vasile Bolea, spune ca cei șase deputați din PD au avut tot dreptul să plece din partid și că decizia le aparține.

VASILE BOLEA, deputat PSRM: „Eu nu fac parte din PD și nu comentez ceea ce au vorbit domnii în cauză. Orice persoană care se consideră șantajată sau presată într-o oarecare măsură are posibilitatea sa se adreseze organelor de resort.”

Într-o postare pe Facebook, președintele PDM, Pavel Filip califică anunțul făcut de Candu drept „o acțiune previzibilă, având în vedere anumite evenimente din ultimele luni.”

PAVEL FILIP, președintele PDM: „E vorba de mai mult decât diferențe de viziuni între partid și acest grup și cred că decizia lor este una optimă, care va ajuta atât PDM, cât și acest grup de colegi să evolueze mai departe, inclusiv printr-o posibilă colaborare în viitor pe proiecte de interes comun.”, a mai punctat liderul PDM.

De precizat este că luni seara, conducerea PDM și cea a PSRM a avut o întrevedere secretă la Parlament. La ședință a participat președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu. Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul discuțiilor, părțile au discutat problemele abordate de cetățeni, dar și au făcut un schimb de opinii cu prim-ministrul în ceea ce privește agenda comună de lucru a Parlamentului și Guvernului.

Întâlnire secretă la Parlament. Democrații și socialiștii pun la cale formarea unei noi coaliții? | VIDEO

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ilan Șor a răspuns la acuzațiile lui Igor Dodon: Atacurile nefondate în adresa Partidului ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini | VIDEO

Atacurile nefondate în adresa Partidului Politic ”ȘOR”, intenția de a pune vina pe umeri străini, …