Știrea zilei

RUSLAN CODREANU: Pe coridoarele primăriei se strigă: „Să nu îndrăznești să semnezi pentru Codreanu”

Șefii de întreprinderi și de direcții din cadrul Primăriei Chișinău ar fi primit indicații să nu-și pună semnăturile pentru susținerea candidatului independent Ruslan Codreanu în cursa electorală. Despre aceasta a anunțat chiar ex-primarul interimar al capitalei. Mai mult, acesta a menționat că persoanele care deja și-au pus semnătura pentru susținerea lui sunt intimidați sau chiar eliberați din funcții. Pe de altă parte, primarul interimar al capitalei susține că nimic, din cele spuse de Codreanu, nu este adevărat.

Ruslan Codreanu se plânge că listele pentru colectarea de semnări i-au fost eliberate cu cinci zile mai târziu. O altă încălcare comisă, în opinia lui, este că li s-a cerut să prezinte copiile buletinelor de identitate ale membrilor grupului de inițiativă, ceea ce nu prevede regulamentul CEC.

„Foarte multe persoane care au venit la sediu și ne-au susținut cu semnătura lor fie au fost intimidate telefonic sau chiar s-a mers până la eliberarea din funcție, ceea ce este inadmisibil. Am primit telefoane de la angajați ai Primăriei și mi-au spus că ei sunt intimidați ca să iasă în stradă să-și pună semnătura. Pe coridoare la ei se strigă: „să nu îndrăznești să semnezi pentru Codreanu.”, a declarat RUSLAN CODREANU, candidat independent la funcția de primar al capitalei .

Totodată, Codreanu susține că li s-au dat indicații funcționarilor Primăriei Chișinău ca să nu semneze pentru candidatura sa.

S-au dat indicații fiecărui șef de direcție, fiecărui spital municipal, fiecărei întreprinderi să nu fiu susținut în campania de colectare de semnături, a adăugat Codreanu.

Contactat de postul nostru de televiziune, primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci susține că nu a emis niciun ordin de interzicere a colectării semnăturilor.

„Ceea ce într-adevăr am solicitat public, am solicitat de la toți angajații să nu să se ocupe în timpul orelor de muncă cu agitația electorală. În afara orelor de lucru nicio problemă, poate să meargă, să semneze, să se ducă să facă ce doresc, nicio problemă. Dar așa ca să se interzică, să emitem vreun ordin în acest sens, nu a fost așa ceva”, a comentat ADRIAN TALMACI, primar interimar, municipiul Chișinău.

Contactați de reporterii noștri, reprezentanții Consiliul Electoral ne-au spus că nu este adevărat faptul că listele pentru colectare de semnături i-au fost eliberate lui Codreanu cu cinci zile mai târziu. Amintim că printre candiații care își doresc să vină la cârmuirea capitalei se regăsesc: Victor Chironda, Ion Ceban, Andrei Năstase, Ruslan Codreanu, Valeriu Munteanu și Teo Cârnaț

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă 30 de zile de arest pentru fostul guvernator al Băncii Naționale | VIDEO

Mandatul de arestare pentru fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu a fost prelungit cu …