Știrea zilei

Rusia și-a închis granița cu China

Rusia și-a închis granița cu China de teama contaminării cu coronavirus, în timp ce țările de pe glob încep să izoleze sute de cetățeni evacuați din orașul chinez Wuhan, în efortul de a opri răspândirea focarului viral care a ucis cel puțin 170 de persoane, scrie europalibera.org

Prim-ministrul rus, Mihail Mișustin a declarat la o întâlnire a cabinetului de astăzi că granița, cea de-a cincea cea mai lungă frontieră terestră din lume, se va închide imediat. Mișustin a spus că în Rusia nu există cazuri de infecție cu coronavirus. Cel puțin 16 țări au conformat cazuri cu infecție coronavirus.

Autoritățile chineze din domeniul sănătății au spus că în China sunt peste 7700 de cazuri confirmate. Australia, Coreea de Sud, Singapore și Noua Zeelandă au declarat că îi vor pune în carantină pe toți cetățenii evacuați pentru cel puțin două săptămâni, în timp ce Statele Unite și Japonia au planificat izolarea voluntară pentru perioade mai scurte.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are o ședință anunțată pentru astăzi pentru a discuta dacă epidemia constituie o situație de urgență globală.

„În ultimele zile, progresul virusului, în special în unele țări, în special transmisia de la om la om, ne îngrijorează”, a spus directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirus: Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, testat pozitiv la COVID-19

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a anunţat biroul său …