Știrea zilei

România va examina cazul retragerii cetățeniei române a premierului Chicu

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va examina plângerea depusă de deputatul român, Constantin Codreanu, privind retragerea cetățeniei române a premierului Ion Chicu. Ședința este programată pentru data de 14 ianuarie 2021, scrie Newsmaker.md.

„Cu siguranță, mă voi prezenta la data respectivă la sediul ANC pentru a continua această procedură”, a scris Constantin Codreanu pe pagina sa de Facebook.

„Procedura este una anevoioasă, de durată, dar acest fapt nu mă va împiedica să îmi fac datoria până la capăt sperând într-o decizie corectă luată de Comisia pentru Cetățenie”, a mai declarat oficialul.

Amintim că pe 25 mai, deputatul român, Constantin Codreanu, a depus o plângere la ANC și a solicitat retragerea cetățeniei române actualului premier Ion Chicu. Reacția vine drept urmare a declarațiilor prim-ministrului la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CEDO a dat câștig de cauză partidului ”Patria”, pentru că formațiunea a fost exclusă din cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 2014 | VIDEO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat câștig de cauză partidului ”Patria”, pe listele căruia …