22 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

România: Un asistent medical, suspect de coronavirus. Bărbatul a tratat pacienţi infectaţi cu noul virus

Un asistent medical din Reşiţa care a lucrat în Germania şi a intrat în contact cu 4 bolnavi de coronavirus a mers la spital. Bărbatul are simptome specifice noului virus. Asistentul medicul a fost trimis de la Reşiţa la Timişoara şi se aşteaptă rezultatele analizelor.

Dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timişoara a declarat, pentru mediafax, că este vorba despre un tânăr de 25 de ani care în ultima perioadă a lucrat ca asistent medical în Germania.

Primele informaţii arată că tânărul de 25 de ani a îngrijit patru persoane confirmate cu coronavirus, după care a revenit acasă, la părinţi.

Ultima dată asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în ţară, la părinţi. Aflat la Reşiţa, tânărul a avut marţi febră şi tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraş.

De aici a fost trimis la boli infecţioase în Timişoara. Este izolat, iar analizele recoltate au fost trimise la Bucureşti.

Cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină. Monitorizată este şi familia tânărului. De asemenea, există informaţii că acesta a fost şi la schi, unde ar fi putut intra în contact cu alţii.

Sunt în carantină cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Managerul spitalului din Reşiţa, Murgu Waldemar, a declarat, pentru MEDIAFAX, că personalul medical este izolat acasă până când vor sosi rezultatele analizelor de la Bucureşti. Dacă se confirmă că tânărul sosit pe 7 februarie din Germania la Reşiţa are coronavirus, spitalul va intra în carantină.

„În spital au fost luate măsuri foarte stricte legate de restricţionarea aparţinătorilor, de creşterea măsurilor de dezinfecţie şi igienă, de purtarea măştilor. Toţi pacienţii primesc, la intrarea în spital, măşti, echipament de protecţie pe secţii”, a spus Waldemar Murgu.

Sub supraveghere este şi familia tânărului.

Potrivit reprezentanţilor spitalului din Timişoara, înainte de a prezenta simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus tânărul a intrat în contact cu mai multe rude, dar a fost şi la schi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cei șase români de la bordul navei „Diamond Princess” au fost repatriați

Şase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul …