Știrea zilei

România suspendă zborurile directe din Republica Moldova: Din ce cauză? | VIDEO

Din cauza riscului ridicat de infectare cu noul coronavirus, România suspendă zborurile directe din Republica Moldova. Asta după ce țara vecină a raportat, marți, un număr record de noi îmbolnăviri într-o singură zi – aproape 1000. În același timp, Ucraina a decis să prelungească regimul de carantină adaptată până la 31 august. Iar Statele Unite, cu peste patru milioane de contaminări cu noul coronavirus, au înregistrat, pentru a opta zi consecutiv, peste 60 de mii de noi cazuri de infecție. Între timp, Suedia anunță că se aşteaptă la 3000 de decese suplimentare provocate de virusul periculos.

Presa de peste Prut scrie că, după ce România a înregistrat, marți, un număr record de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus – 1000 de infectări, autoritățile de la București au anunțat că urmează două săptămâni dificile în care trebuie să reimpună măsurile de protecție. Mai mult, va a intrat în vigoare legea carantinei și izolării prin care se încearcă preîntâmpinarea cazurilor, care au luat amploare recent, când oameni diagnosticați cu virusul COVID-19 refuzau internarea și tratamentul și mureau acasă la câteva zile distanță.

Suedia, care afişează deja unul dintre cele mai grave bilanţuri din lume pe cap de locuitor, a făcut public, marți, scenariul în care ar putea fi înregistrate 3000 de noi decese cauzate de coronavirus. Bilanţul pandemiei în această țară a atins peste 5600 de decese şi peste 78 de mii de cazuri confirmate, plasând statul nordic în plutonul de frunte al celor mai afectate ţări din lume. Asta chiar dacă autorităţile constată încetinirea apariţiei de noi cazuri, de cazuri grave şi de decese. Potrivit Agenţiei suedeze pentru Sănătate Publică, scenariul cel mai probabil la care se așteaptă este apariţia mai multor focare în întreaga ţară.

De departe, cea mai afectată din lume în valoare absolută, Statele Unite, după o ameliorare spre sfârşitul primăverii, cunosc de mai multe săptămâni o explozie a numărului de infecţii, confirmate mai ales în sudul şi vestul ţării. Aproape 53 de mii de americani au fost testați pozitiv, un record pentru ultimele 24 de ore. În aceste condiții, anumiți guvernatori au revenit la restricţii. În California sunt închise plajele, iar în New York se amână redeschiderea restaurantelor aflate în interior. Iar preşedintele Donald Trump a recunoscut, marţi, gravitatea pandemiei de COVID-19 în Statele Unite și i-a implorat pe tineri să evite barurile aglomerate. Oficialul a recomandat pentru prima oară oamenilor să poarte măşti de protecţie, atunci când distanţarea fizică nu este posibilă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …