Știrea zilei

România și Ucraina închid mai multe puncte de trecere a frontierei cu Moldova | VIDEO

Coronavirusul închide hotarele țării spre Est și Vest. Ucraina a sistat activitatea în majoritatea punctelor de trecere a frontierei cu Moldova, iar România a decis să suspende activitatea unor posturi vamale cu țările vecine, printre care două cu Republica Moldova.

Potrivit autorităților din Ucraina, vor fi închise aproximativ 50 de puncte de control de la frontiera moldo-ucraineană, inclusiv rutiere, pietonale, feroviare, fluviale, prin regiunea transnistreană şi spre portul Giurgiuleşti de pe Dunăre. Acestea își vor sista activitatea treptat, pe parcursul întregii zile. Astfel, vor rămâne deschise doar posturile vamale Palanca-Maiaki-Udobnoe şi Tudora-Starokazacie, care leagă Moldova cu regiunea Odessa.

Autorităţile de la Chișinău nu au reacţionat deocamdată la decizia Ucrainei.

Și România a decis închiderea temporară a mai multor puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina și Moldova. Potrivit autorităților române, la graniță cu țara noastră își vor sista activitatea pentru o perioadă nedeterminată punctele vamale Rădăuți Prut și Oancea. Și circulația trenului Chișinău-Iași va fi sistată până în data de 2 aprilie.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …