Știrea zilei

România, în așteptarea unui premier | VIDEO

Preşedintele României, Klaus Iohannis, ar putea anunţa astăzi, premierul desemnat să formeze un nou guvern. Asta după ce Cabinetul Dăncilă a fost demis, săptămâna trecută, prin moţiune de cenzură.

Potrivit unor surse oficiale, Iohannis va avea consultări cu liderul liberalilor, Ludovic Orban, cu preşedintele USR, Dan Barna, şi cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, scrie Agerpres. „Vreau să ştie toată lumea că intenţionez să fac repede o desemnare.

Cel târziu marţi, voi desemna un prim-ministru care va veni în Parlament cu o propunere de guvern. Contextul desemnării să fie foarte clar: nu voi desemna un personaj din PSD, nu voi desemna psd-işti pentru guvernare”, a declarat liderul de la București.

Iohannis declara că este nevoie de un guvern de tranziţie, adăugând că preferă unul politic, context în care, adăuga el, se conturează posibilitatea constituirii unui cabinet în jurul PNL.

Luni, preşedintele român Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Pro România, Victor Ponta şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Parlamentarii PSD nu vor da votul de învestitură pentru noul guvern, decizia fiind luată în unanimitate în cadrul şedinţei care a avut loc luni, potrivit unui comunicat al social-democraţilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirus: Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, testat pozitiv la COVID-19

Prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a anunţat biroul său …